Hogyan lépnek fel a távgyógyítók ellen?

Az embereket megtévesztő, tőlük pénzt kicsaló telejósdák, távgyógyítók tevékenységének megfékezéséért interpellált Harrach Péter és Rétvári Bence hétfőn a parlamentben.

Rétvári Bence (középen), a KDNP országgyűlési képviselője Harrach Péter frakcióvezetővel (az első sorban balra) nyújtott be interpellációt az Országgyűlés hétfői plenáris ülésére (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Harrach Péter frakcióvezető (KDNP), aki a szintén KDNP-s Rétvári Bencével közösen nyújtott be interpellációt, hétfőn az Országgyűlésben arról beszélt, hogy több televíziós csatornán és az interneten is elérhetők a telejósdával és a távgyógyítással foglalkozó műsorok. Ezeknek a műsoroknak nem nagy a nézettségük, mégis nagy hasznot hoznak a készítőknek, illetve az adott csatornáknak, mivel emeltdíjas telefonszámmal működnek – mondta a kereszténydemokrata honatya. „Ezek a műsorok tisztességtelen kereskedelmi tevékenységet folytatnak” – jelentette ki, azt tudakolva, a kormányzat tervez-e intézkedéseket az ügyben.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára azt felelte, hogy a kormány kiemelt célként tűzte maga elé a magyar emberek és családok védelmét. A telejósdák és a távgyógyítók tetemes összegeket húzhatnak ki az emberek zsebéből, és joggal feltételezhető, hogy sok embert károsítanak meg – hangsúlyozta. Az elmúlt évben is indultak és jelenleg is folynak eljárások ilyen ügyekben – közölte. A tárca határozottan fellép a leginkább az idős embereket megtévesztő és kihasználó gyakorlattal szemben – mondta az államtitkár.

Az államtitkári választ az arra reagáló Rétvári Bence viszontválaszában elfogadta.