Hollik István: Az Európai Bizottság nem hagyta jóvá a babaváró támogatást

Az Európai Bizottság az előzetes egyeztetések során kifogásolta a babaváró támogatást, és nem hagyta azt jóvá – mondta az államtitkár a Budapesten tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Hollik István (KDNP), kormányszóvivő

Hollik István hangsúlyozta, hogy ilyen esetekben a kormány mindig egyeztet a testülettel, hiszen bankokat segítő állami támogatásának minősülhet, ha a folyósítások rajtuk keresztül érkeznek. Az előzetes egyeztetésért az Európai Bizottság versenyjogi főosztálya felelt, alaptalanok tehát azok az állítások, hogy a testület nem kifogásolta a babaváró támogatást – tette hozzá.

A kormány – mint fogalmazott – hasonlóan járt el a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) bevezetése előtt, amelyre meg is kapta az előzetes jóváhagyást. A szóvivő szerint az Európai Bizottság arra sem hivatkozhat, hogy nem indított vizsgálatot a babaváró támogatás ügyében, hiszen annak hatályba lépéséig ezt nem is teheti meg.

Hollik István kiemelte, hogy a testület versenyjogi kifogásait az egyeztetési jegyzőkönyvek is bizonyítják. A kormány ezért – tette hozzá – szükség esetén nyilvánosságra hozza azokat, és továbbra is ragaszkodik a babaváró támogatás július 1-jei bevezetéséhez.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szombaton újságírók előtt nehezményezte, hogy Brüsszel kifogásolta a babaváró támogatás bankokon keresztüli folyósítását, noha ugyanezt a migránskártyák esetében nem korlátozta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!