Hollik István: A baloldal a magyar emberekkel akarja „megfizettetni a háború árát”

A Fidesz-KDNP szerint a baloldal a magyar emberekkel akarja „megfizettetni a háború árát”, amikor a Paks II beruházás és az orosz gáz Magyarországra szállításának leállítását követeli.

Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szerdai videónyilatkozatában azt mondta: nincs olyan nap, mikor a baloldal ne tenne felelőtlen kijelentéseket, most pedig „éppen a magyar emberekkel akarják megfizettetni a háború árát.”

A kormánypárti politikus arra hivatkozott, hogy kedden az ellenzék a Paks II beruházás leállítását követelte, Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) pedig - akit Hollik István a „Gyurcsány-lista jelöltjének” nevezett - arról beszélt, hogy el kell zárni a gázcsapokat, hogy ne jöhessen orosz gáz Magyarországra.

Hollik István szerint a baloldali politikus ezt annak ellenére mondta, hogy az Európai Unió vezetői egyértelművé tették, hogy az energiaszektor nem része a szankcióknak.

Kiemelte: ha a baloldal javaslata megvalósulna, az azonnali és nagyarányú rezsiár-emelkedéshez vezetne. Ezek veszélyes és felelőtlen javaslatok, amelyek belesodorhatják Magyarországot ebbe a háborús konfliktusba – szögezte le.

Hangsúlyozta: a kormánypártok ezt nem fogják megengedni, mindent megtesznek annak érdekében, hogy Magyarország kimaradjon ebből a háborúból.