Hollik István: A baloldal összevissza beszél

Miközben mindenki a járvány harmadik hullámával harcol, a baloldal szemmel láthatóan összevissza beszél – közölte Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalán pénteken.

A kereszténydemokrata parlamenti képviselő szerint hiába figyelmeztettek már hetekkel ezelőtt a szakemberek a járvány következő hullámára, a baloldaltól nem győzték hallgatni, hogy ennek ellenére sürgősen ki kellene nyitni az országot.

A videóban idézték a jobbikos Jakab Péter egyik parlamenti felszólalását, amelyben az ország nyitását követelte, de Hollik István arra is emlékeztetett, ahogy a Momentum még egy nyitási tervvel is előállt, elnökük pedig az „értelmetlen szabályok eltörlését” hangsúlyozta. Emellett – folytatta – Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője is azonnali nyitást követelt.

„Mindezek után van olyan baloldali párt, aki a csütörtökön bejelentett intézkedéseket kevesli, van, aki sokallja, Karácsony Gergely meg éppen egyetért vele: ahányan vannak annyifélét beszélnek” – fogalmazott Hollik István.

Úgy kormánypárti politikus úgy értékelt: a baloldal magatartása biztos, hogy nem segíti a védekezést. Szerinte ezért jó lenne, ha „Gyurcsány Ferencék” is megértenék, hogy a védekezés nem politikai kérdés. Hangsúlyozta: ha a szakemberek azt mondják, hogy most azért kell zárni, hogy minél hamarabb nyithassunk, akkor ezt a baloldalnak is el kellene fogadnia ahelyett, hogy az oltás ellen kampányolnak és összevissza beszélnek.