Hollik István: A Fidesz-KDNP minden támogatást megad a családok segítéséhez

A Fidesz-KDNP továbbra is megad minden támogatást a kormánynak az Országgyűlésben ahhoz, hogy segítsenek a gyermekes családokon, bővítsék a családvédelmi akciótervet, azon belül is kiemelten az otthonteremtési kedvezményeket - mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Hollik István (KDNP), a Fidesz kommunikációs igazgatója
    
Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter szerda délelőtt jelentette be, hogy otthonfelújítási támogatást indít a kormány január 1-jétől.
    
Ezzel tovább bővül a családoknak nyújtott támogatások köre - kommentálta a hírt Hollik István, hangsúlyozva: egy olyan nehéz időben, mint a mostani koronavírus-járvány, még inkább segíteni kell azoknak a családoknak, amelyek új otthont szeretnének teremteni vagy a meglévőt felújítani.
    
Ezért a Fidesz-KDNP természetesen támogatja a most bejelentett otthonfelújítási programot, ahogyan azt is, hogy január 1-jétől csak 5 százalékos áfát kell majd fizetni az új építésű otthonok után - közölte a kommunikációs igazgató.
    
Arról is beszélt, hogy „a Gyurcsány Ferencék által szervezett baloldal" mindig csak megnehezítette a magyar családok életét és az otthonteremtésüket.
    
Amikor Gyurcsány Ferencék rossz politikájukkal nehéz helyzetbe sodorták az országot, akkor a válsághelyzetben nem segítettek a családoknak, hanem éppen ellenkezőleg, újabb terheket raktak a vállukra - fogalmazott Hollik István.
    
A baloldal kormányzása alatt elvette a gyermekesektől a családi adókedvezményt, az otthonteremtési kedvezményeket, segítség nélkül hagyta, eladósította és devizahitelbe taszította az új otthonra vágyókat - sorolta.
    
A kormánypárti politikus azt is mondta, hogy a baloldal az elmúlt években ellenzékben sem támogatta a kormány családtámogatási és otthonteremtési intézkedéseit.
    
Úgy fogalmazott: „Gyurcsányék, a szocialisták, az LMP-sek, a Karácsony-pártiak, a jobbikosok és a momentumosok egy kórusban támadják ezeket a programokat", és a járvány kezdete óta is csak politikai támadásokkal, kamuhírek, kamuvideók készítésével vannak elfoglalva, „egyszerűen nem akarnak segíteni az országnak és a magyar családoknak sem".
    
Szerinte ha rajtuk múlna, most is elvennék a családtámogatásokat, és a 2010 óta bevezetett otthonteremtési támogatásokat is megnyirbálnák, ahogyan ezt tették 2002 után.
    
A Pénzügyminisztérium adóügyi könnyítéseket tartalmazó törvényjavaslatáról a Fidesz kommunikációs igazgatója kérdésre azt mondta: a koronavírus-járvány okozta nehéz helyzetben a kormány adókönnyítésekkel segíti a vállalkozásokat, a kormánypártok pedig támogatják ezeket a lépéseket.
    
A felcsúti futballcsapat tao-támogatását firtató felvetésre Hollik István azt felelte: a magyar labdarúgás a közelmúltban végre újra életjelet adott magáról, ami összefüggésbe hozható a tao-támogatási rendszerrel is, amely az elmúlt években bizonyított, jól vizsgázott, elérte a célját, egyre többen sportolnak, egyre több gyermek futballozik az országban.