Hollik István: Gyurcsány Ferenc és a baloldal elvette a fiatalok jövőjét

Gyurcsány Ferenc és a baloldal kormányzása idején elvette a fiatalok jövőjét, ezzel szemben a Fidesz-KDNP mindent megtesz azért, hogy visszaadja azt – mondta Hollik Isván, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán, az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

A politikus – utalva a 25 év alattiak teljes szja-mentességére 2022-től – kiemelte: ilyen támogatást az elmúlt 30 évben nem kaptak a fiatalok, ez komoly segítség számukra.

Ez bizonyítja, hogy a fiatalok számíthatnak a Fidesz-KDNP-kormányra, ellentétben a baloldali kabinetekkel

– mondta a kommunikációs igazgató. Hozzátette: amikor a baloldal volt kormányon, nem becsülte meg a fiatalokat, semmilyen intézkedést nem hozott az érdekükben, mintha nem is léteznének. Sőt, megnehezítették a fiatalok munkavállalását azzal, hogy tönkretettek 200 ezer munkahelyet, és kormányzásuk alatt háromszor akkora volt a fiatalok munkanélkülisége, mint ma. Hollik István kitért arra is: a baloldal sok fiatalt már élete kezdetén segítség híján devizahitelbe kényszerített. Egyedül a baloldali kormány volt az, aki tandíjat akart bevezetni, ellehetetlenítve sok fiatal továbbtanulását. Hollik István kiemelte: míg Gyurcsány Ferencék semmit sem adtak a fiataloknak, csak elvettek tőlük, addig a jelenlegi kabinet ingyenessé tette a KRESZ-vizsgát, a nyelvvizsgát, elérhetővé tette a fiatalok részére a kedvezményes diákhitelt, családtámogatással támogatja őket.

Jövőre a gazdaság-újraindítási akcióterv részeként a 25 év alatti fiatalok teljes szja-mentességben részesülnek

– folytatta a kommunikációs igazgató, rámutatva: így egy átlagos keresetű fiatalnak éves szinten több, mint félmillió forinttal több maradhat a zsebében.

A Fidesz-KDNP mindent megtesz azért, hogy Magyarország olyan ország legyen, ahol a fiataloknak minden lehetősége megvan a “kiszámítható, szép életre”, a karrierre és a családalapításra egyaránt

– mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.