Hollik István: Mikor fizet az EU Magyarországnak az európai határok védelméért?

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője az azonnali kérdések órájában hétfőn arról beszélt a parlamentben, hogy hat éve sújtja Európát a migrációs válság és a nyomás várhatóan erősödni fog az Amerikai Egyesült Államok kivonulása után Afganisztánból.

Ezt jelzi, hogy az elmúlt hónapban közel ötezren kíséreltek meg a déli határon illegálisan bejutni Magyarországra.

Hollik István

A kereszténydemokrata képviselő azt kérdezte, mennyi pénzt fordított a kormány az elmúlt hat évben a déli határ védelmére és mikor fizet végre az unió azért, amiért „megvédjük Európa határait”.

Németh Szilárd, a honvédelmi tárca államtitkára azt felelte, Brüsszel és a hazai baloldal egyértelműen migránspárti. Azt szeretnék, hogy a kerítés megszűnjön és az ott feltartóztatott migránsok bejöjjenek az EU-ba. Ezért nem adnak pénzt a határvédelemre. Elmondta, 2015-ben több mint 400 ezren „vágtattak át” az országon, akik közül mindössze 270 ezer embert sikerült beazonosítani.

A védekezés azóta heti egymilliárd forintjába kerül az országnak, eddig majdnem 600 milliárd forintot fordított a kormány Magyarország, egyben az Európai Unió határának védelmére.

Viszonválaszában Hollik István megemlítette, hogy az EU-ban egyedül a magyar kormány kérdezte meg polgárait, hogy szeretnének-e bevándorlókat látni az országban és a magyarok többsége nemmel felelt. Van tehát társadalmi felhatalmazása kormánynak. Megjegyezte, Brüsszel talán arra számít, hogy a baloldal megnyeri az országgyűlési választásokat és utána lebontja a kerítést.

Németh Szilárd erre úgy reagált: „nekünk magunknak kell megvédenünk a határainkat” és egész Európát, ahogy ezt a történelem során már többször is megtettük.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!