Hollik István: Mit tesz a kormány a határon túli magyarságért?

Hollik István (KDNP) arra várt választ az Országgyűlésben: mit tesz a kormány a határon túli magyarságért?

Hollik István (KDNP), Országgyűlési képviselő
    
Úgy fogalmazott: a Fidesz-KDNP 2010-ben kapta meg azt az alkotmányos felhatalmazást, amellyel bepótolhatta a két évtizedes történelmi hiányt és megadhatta az állampolgárságot a határon túli magyaroknak. Kijelentette: így egyértelművé vált, hogy az anyaországra az elcsatolt országrészen élő honfitársaink mindig számíthatnak.
    
Az elmúlt 100 évből legalább 90 évig a határon túli magyarok hátrányt szenvedtek el magyarságukért, ezért tartotta a Fidesz-KDNP morális és politikai célnak, hogy az utolsó tíz évben a magyarság előny legyen a határon túl - mutatott rá.
    
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára azt felelte: a külhoni magyarság ügye érzelmi kérdés, „aki nem érzi, annak nem lehet elmagyarázni, ezért nem fontosak a külhoni magyarok az ellenzéki pártoknak".
    
A magyar kormányra mindig számíthatnak a határainkon túl élők, „soha nem áldozzuk fel őket világpolitikai játszmák oltárán" - hangsúlyozta.
    
Bírálta az ezzel ellentétesen gondolkodó ellenzéki politikusokat. Emlékeztetett arra, hogy a Momentum folyamatosan támadja a külhoni magyarokat, Szabó Tímea (Párbeszéd) a kormányon kérte számon, hogy védőeszközöket juttat a határon túlra, és „a külhoni magyarok nem számíthatnak a Gyurcsány-párt fiókszervezetére, a Jobbikra sem, mert a Jobbik Gyurcsány Ferencet választotta a külhoni magyarok helyett".
    
„Akinek az egyik magyar nem fontos, annak a másik sem lesz az" - fogalmazott.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!