Hollik István: Nem korlátlan idejű felhatalmazást kapna a kormány

Hollik István (KDNP) arról beszélt az Országgyűlésben: a kormány veszélyhelyzetet hirdetett, most pedig itt az ideje, hogy az Országgyűlés is tegye a dolgát, hiszen a jelenlegi krízishelyzetben nincs idő arra, hogy normál menetben tárgyalják a koronavírus elleni védekezésről szóló javaslatot. Arra figyelmeztetett: emberéletek múlhatnak azon, hogy a kormány időben képes-e mindent megtenni. Ezt garantálhatja a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény.

Hollik István (KDNP) országgyűlési képviselő
    
Mint mondta, a veszélyhelyzet március 26-án lejár, annak hatályát meg kell hosszabbítani, ellenkező esetben meg kell nyitni a határokat és a fertőzések száma meredeken emelkedhet.
     
Hangsúlyozta: nem tudja senki mikor lesz vége a járványnak, ezért nem tudnak a törvényjavaslatba határidőt írni. A "diktatúrát vizionálóknak" azt üzente: nem korlátlan idejű felhatalmazást kap a kormány.
    
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára azzal érvelt, a javaslat szerint a kormány továbbra is rendszeresen beszámolna az Országgyűlésnek a megtett intézkedésekről, vagy amennyiben a Ház nem ülésezik, akkor az Országgyűlés elnökének és a képviselőcsoportok vezetőinek adna tájékoztatást.
    
Mindvégig megmaradna az Országgyűlés kezében valamennyi jogkör - szögezte le, hozzátéve, hogy eközben viszont lehetőséget kell adni a kormánynak, hogy óráról órára reagáljon a helyzetre. Azt kérte az ellenzéki képviselőktől, hogy ezt - a házszabálytól való eltérésről szóló döntésnél - távolmaradásukkal vagy döntésükkel segítsék elő.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!