Hollik István: Szégyenletes, hogy a Momentum-elnök nem a magyar jelöltet, hanem egy románt támogat a romániai elnökválasztáson

Szégyenletesnek minősítette kedden közzétett Facebook-bejegyzésében Hollik István magyar kormányszóvivő, a KDNP országgyűlési képviselője, hogy a Momentum elnöke, Fekete-Győr András nem a magyar jelöltet, Kelemen Hunort, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökét, hanem az egyik román párt aspiránsát, Dan Barnát támogatja a romániai elnökválasztáson.

Fekete-Győr román jelöltet támogat

Fekete-Győr András vasárnap részt vett az USR-PLUS kolozsvári kampányrendezvényén. Fekete-Győr bírálta is az RMDSZ-t. „Fájó szívvel látom, hallom azt erdélyi magyaroktól, főleg a fiataloktól, hogy az RMDSZ eladta a lelkét az Orbán-kormánynak, befeküdt nekik. A román belpolitikában sajnos rossz kompromisszumokat hoztak a kormányzás érdekében, amelyek magának a pártnak az értékrendjét is megrengették” – jelentette ki.

Az USR a Momentummal együtt a Renew Europe frakcióban politizál az Európai Parlamentben. Az Emmanuel Macron által létrehozott frakció vezetője az a Dacian Ciolos, aki korábban magyarellenes kijelentéseivel vált ismertté. A Transindex szerint a kolozsvári rendezvényen Ciolos is jelen volt. 

Dan Barna nevéhez mostanában súlyos korrupciós ügyek kötődnek – emlékeztet cikkében a Mandiner. Egy oknyomozó portál ugyanis feltárta, hogy Barna a cégén keresztül hatmillió euró uniós támogatást tüntetett el, amelyet eredetileg felzárkóztatási célokra szántak. Fekete-Győr András Kolozsvárott ennek ellenére azt mondta: „[m]agunkon kell kezdenünk az új politikai kultúra megvalósítását: meg kell valósítanunk az átláthatóságot, az üvegzseb-politikát, bátorságot és önfeláldozást kell mutatnunk.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!