Hollik István: A teremtett világ védelmének előfeltétele a béke

A teremtett világ védelmének előfeltétele az, hogy legyen béke és ennek sajnálatos aktualitása az ukrán-orosz háború – közölte a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője kedden a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Csépán, a párt Ültessünk, hogy élhessünk! című faültetési akcióján.

HollikHollik István azt mondta, hogy az akció mottója mindent összefoglal: azért ültetnek fát, hogy az utódoknak, a gyermekeknek egy élhető, békés, biztonságos Kárpát-medencét hagyjanak örökül.

Közölte, a faültetéssel ezt szimbolizálják, amellett, hogy a csépai lakosoknak is segítséget nyújtanak ezzel. Hozzátette: a településen őshonos gyümölcsfákat ültetnek el, amelyek termését a helyiek tudják majd fogyasztani.

Nekünk kereszténydemokratáknak van egy sajátos viszonyunk a teremtett világ védelméhez”

Hollik

– fogalmazott. Szavai szerint nekik ez „nem egy politikai agenda, nem egy ideológia”, hanem a teremtett világ védelme az a természetes létállapotuk. Úgy gondolják, hogy „a Jóisten az embert a természettel összeteremtette”, hiszen a fák adják az embereknek az életet jelentő oxigént, és az ember által kilélegzett szén-dioxid pedig a fáknak szükséges, hogy élni tudjanak. Ezt a harmóniát, ezt a természet és ember közötti egyensúlyt hívják teremtett világ védelmének – közölte.

Kiemelte:

biztos lehet abban minden magyar állampolgár, hogy ameddig a Fidesz-KDNP fog kormányozni addig ez a szemlélet fog uralkodni a kormányzás során. Éppen ezért biztosak lehetnek abban, hogy a Kárpát-medence egy békés, élhető hely lesz a jövőben”

– jegyezte meg. Ehhez azonban nem elég beszélni erről, hanem cselekedni is kell, fát kell ültetni – hangoztatta.

A teremtett világ védelméhez fontos, hogy mi emberek békében éljünk egymással – mondta. Mert hogyan tudnánk védeni a természetet, ha még egymásra sem vigyázunk? – tette fel a kérdést.

Hollik

Ahhoz, hogy figyelni tudjunk a természetre, előbb figyelnünk kell egymásra – mondta Hollik István, megjegyezve: ők ennek a szellemében politizálnak.

Pintér Csaba Gábor, Csépa polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy asz aszályos időszak megnehezítette a parkosítási elképzeléseik megvalósítását. Hozzátette: nagyon sok munkát fektettek a zöldfelületek megújításába, építésébe. Megköszönte a KDNP segítségét, hogy az akciónak köszönhetően tizenöt facsemetével gazdagodhat a település. Bíznak abban, hogy maradandót alkotnak az utókornak – mondta.

A beszédek után elkezdték a fák ültetését. Az idősek otthona területére tíz, az önkormányzati konyhánál pedig öt facsemetét ültetnek majd el.

Az eseményről készült galéria IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!