Hollik István: Továbbra is jól védekezünk a koronavírus ellen

A koronavírus elleni védekezésről beszéltek napirend előtt a parlamentben a kormánypárti felszólalók.

Hollik István (KDNP), országgyűlési képviselő

Hollik István (KDNP) azt emelte ki: a járvány egész Európában erősödik, több országban rekordot dönt az új fertőzések száma, ám Magyarország továbbra is a jól védekező államok közé tartozik.
    
Pékdaként hozta fel, hogy míg Európában 100 ezer lakosra 41 áldozat jut, addig Magyarországon 22 ez a mutató.
    
Hozzátette: más államoktól eltérően nálunk az orvosok minden esetben feltüntetik halálokként a koronavírust, ha annak szerepe lehetett a páciens elhunytában.
    
A helyzet egyre súlyosabb Európa-szerte, de Magyarország helyt áll - jelentette ki, köszönetet mondva az emberfeletti, hősies munkáért a védekezésben résztvevőknek. Mint mondta, a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az ellátórendszer ne váljon túlterheltté.
    
Felidézte: a járvány első hullámának kulcspillanata a koronavírus-törvény elfogadása volt, amely lehetővé tette, hogy a kormány kellő határozottsággal, a veszéllyel arányosan cselekedhessen.
   
Ezt tették, mondta, akkor is, ha „a baloldal nem szívlelte meg a kérésünket, miszerint ha segíteni nem akarnak, legalább ne hátráltassák a koronavírus elleni védekezést", hazugságokat terjesztve, pánikot keltve.
    
Baloldali képviselőtársait arra kérte, hogy a pártpolitikát félretéve szavazzák meg kedden a kormány kezdeményezését, hozzátéve, ha nehéz hetek is következnek, már „látható a fény az alagút végén: a vakcina belátható távolságban van".
    
Völner Pál, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára válaszában felidézte: tavasszal, amikor a vadonatúj, ismeretlen veszéllyel szembeni azonnal intézkedésekhez kért rendkívüli jogköröket a kormányzat, még a házszabálytól eltéréshez sem járult hozzá az ellenzék.
    
Hozzátette: ezt követően Nyugaton rágalomhadjáratba kezdtek, ám Brüsszelben „jogilag nem találtak fogást a történéseken, mindenki belátta, hogy azok a szabályok, amelyeket mi alkalmaztunk, nem haladják meg a Nyugat-Európában alkalmazott mértékeket".
    
Bízzunk benne, hogy ebben az esetben a holnapi napon győzni fog a józanság - fogalmazott az államtitkár, megemlítve, most súlyosabb a járványhelyzet, mint a tavaszi ellenzéki „ámokfutás" idején volt, noha ezzel „nem lógunk ki az európai átlagból".
    
Érdekesnek nevezte, hogy ellenzékiek és brüsszeli bürokraták épp most, a járványhelyzet idején tartják a legfontosabbnak, hogy „politikai-ideológiai zsarolással sarokba állítsák Magyarországot", és eljárásukat jogállamisági köntösbe burkolva vonjanak meg forrásokat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!