Hölvényi György: A Delbos-Corfield-jelentés valójában egy hungarofób gyűjtemény

„Nem kell sem elfogult pártpolitikusnak, sem politológusnak lenni ahhoz, hogy világosan lássuk: Az egyre radikalizálódó európai baloldal gyámság alá akarja helyezni Magyarországot” – jelentette ki Hölvényi György európai parlamenti képviselő a Magyarországról szóló szerdai plenáris vitán elmondott felszólalásában Strasbourgban.

 

„A különböző tények, vélelmek és féligazságok ennyire összehányt egyvelegét európai dokumentumban még nem láttam. Ez a Magyarországról szóló, a korábbiakat is meghaladó Delbos-Corfield-jelentés valójában egy hungarofób gyűjtemény” – mondta felszólalásában a KDNP európai parlamenti képviselője.

„A dokumentum egy több mint tíz éve tartó politikai vita újabb állomása.

Egy objektivitást mellőző politikai röpirat, deklaráció, amely komolytalanná teszi az Európai Parlamentet és európai választókat idegenít el.

Mindezt a háború, menekültválság, energia- és élelmezési válság közepette” – hangsúlyozta a plenáris vitán a politikus.
Hölvényi György aláhúzta: Magyarországon alig pár hónapja elsöprő többséggel újraválasztottak egy kormányt. „Ezzel szemben ennek az iratnak a szerzői a magyar választók előtt teljesen leszerepelt ellenzék toposzait hangoztatják. Önök, akik ezt a papírt jegyzik, most a magyar választók millióinak, máskor más országok tízmillióinak üzenik, hogy ti nem számítotok, ha nem léptek velünk egyszerre”.
„Nem a magyar kormány tévedhetetlenségéről van szó – mutatott rá a képviselő. A magyar kormány is téved, ahogyan minden más ország döntéshozói is.

Magyarország azonban a megegyezés érdekében mindig is kész volt a kompromisszumokra.”

Hölvényi kijelentette: “Higgyék el, magyarként pontosan tudom, hogy

Magyarországot nem lehet gyámság alá helyezni.”

 „A felszólalásom végén még egy javaslatot szeretnék tenni. Gwendoline Delbos-Corfield, a jelentés készítője és a dokumentum támogatói nyugodtan alapítsák meg a hungarofób baráti kört. Az lenne az igazán őszinte beszéd” – zárta beszédét Hölvényi.