Hölvényi György: Európa vállaljon felelősséget az üldözött keresztényekért!

A vallásüldözés az elvándorlás egyik fő mozgatórugója a világ számos térségében. Európa nem teheti meg, hogy félmegoldásokkal védelmezze az üldözötteket, hangsúlyozta Hölvényi György, a Fidesz-KDNP képviselője, az Európai Néppárt vallásközi párbeszéd munkacsoportjának társelnöke a vallásszabadság előmozdításáért felelős uniós különmegbízott feladatairól elfogadott parlamenti állásfoglalás kapcsán kedden Strasbourgban.

Hölvényi György (KDNP), az Európai Parlament európai néppárti képviselője

A magyar néppárti politikus elmondta: „A vallásszabadság Európai Unión kívüli előmozdításáért felelős különmegbízott kinevezésével 2016-ban az Unió növelni tudta hitelességét a vallásüldözés elleni küzdelemben. Sajnos azonban rövid története alatt mindvégig ellentmondásos volt a különmegbízott helyzete, hiszen nem kapott megfelelő rangot az uniós intézményrendszerben”.

A képviselő emlékeztetett, hogy mára Európában is első számú politikai üggyé vált a menekültügy, ezért javítani kell a politikai csoportok közötti együttműködést az üldöztetés megakadályozása és a helyben segítés területén. Bár 2016-ban az EU is népirtásként ismerte el az Iszlám Állam vagy a Boko Haram terrorszervezetek cselekményeit a világban, az EU-nak gazdasági nagyhatalmi súlyának megfelelően kell számon kérnie a jogsértéseket. A jövőben ezért különösen fontos lesz, hogy az uniós különmegbízott megfelelő rangban és eszközrendszerrel léphessen fel Európa nevében az elnyomó rendszerek ellen.

A néppárti vallásközi munkacsoport társelnöke felidézte: „A néppárti frakció a közvetlen szolidaritás számos formáját kifejezte a szenvedők felé, válaszként a 2014 óta világszerte drámaian erősödő vallásüldözésre”. A jelenlegi parlamenti ciklusban rendszeresen felkeresték a szükséget szenvedő keresztény közösségeket a válságövezetekben, valamint Brüsszelben tárgyalások lehetőségét biztosították 13 keresztény vallási vezetőnek a Közel-Keletről és Afrikából.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!