Hölvényi György: A gazdák megélhetése a tét!

„Itt nem az Ukrajnával való szolidaritás a kérdés, hanem a gazdák megélhetése! Legsürgetőbb most a behozatali korlátozások legalább egy éves meghosszabbítása. Az unió a közép-kelet-európai raktárakban rekedt gabona felvásárlásával és a rászoruló térségekbe való eljuttatásával most érdemben tehet a globális élelmiszer válság enyhítéséért. – jelentette ki Hölvényi György európai parlamenti képviselő az ukrajnai gabona exportjáról szóló keddi európai parlamenti plenáris vita kapcsán benyújtott írásbeli hozzászólásában  Strasbourgban.

Miközben nálunk még mindig az ukrán gabona blokkolja a piacot, Afrikában 140 millió ember néz szembe éhínséggel! El kell tehát érni, hogy az ukrán gabona újra hagyományos piacaira juthasson! – mutatott rá a Hölvényi György, a Fejlesztési Bizottság néppárti szóvivője az ukrán gabonaexportról szóló keddi plenáris vitát követően.

                                                                                                                                                        Hölvényi György 

Mint a képviselő kifejtette: az Ukrajnából származó gabona egy része lengyel, szlovák, magyar, román és bolgár raktárakban rekedt, ami az érintett tagállamokat a gabonaimport korlátozására kényszerítette. Az uniós korlátozás szeptember 15-i megszűnésével azonban közép-európai piacot újra elárasztja majd az ukrán gabona. „A tilalom feloldása éppen a betakarítási szezonban rúgná ki Közép-Kelet-Európa teljes mezőgazdasága alól a széket! A jelenlegi korlátozások mostani megszüntetése nyilvánvalóan túl korai” – hangsúlyozta Hölvényi.

Most a legsürgetőbb a behozatali korlátozások legalább egy éves meghosszabbítása.

Az unió a közép-kelet-európai raktárakban rekedt gabona felvásárlásával és a rászoruló térségekbe való eljuttatásával pedig érdemben enyhítheti a globális élelmiszerválságot.

Ehhez azonban biztosítani kell a szolidaritási folyosókon a szállítási költségek uniós forrásból történő támogatását. „Itt nem az Ukrajnával való szolidaritás a kérdés, hanem a gazdák megélhetése!” – zárta írásbeli hozzászólását a politikus.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!