A Honvédelmi Sportszövetség 250 millió forinttal támogatja a tagszervezetek programjait

Erről Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, a HS elnöke beszélt a szervezet Bátrak Ligája elnevezésű programsorozatának keretein belül csütörtökön, Újbudán megrendezett, általános iskolásoknak szóló sportversenyen és vetélkedőn.

Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, a HS elnöke (k) és Nébald György olimpiai bajnok kardvívó (b) a Honvédelmi Sportszövetség (HS) Bátrak Ligája elnevezésű országos programsorozatának nyitórendezvényén a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban 2018. június 7-én

A kormánybiztos bejelentette, hogy kedden megjelent az első támogatási felhívás, melynek keretében 40 millió forintot osztanak szét a tagszervezetek által az elmúlt három évben legalább kétszer már sikeresen megszervezett sport- és egyéb szakmai programok megvalósításához.

„Július 10-én megjelenik az a támogatási felhívás is, amelynek keretében a tagszervezeteink teljesen új, a honvédelmi neveléshez kapcsolódó programjait szeretnénk segíteni, erre 150 millió forint költségkeretet különítettünk el" - mondta Simicskó István, aki kiemelte, hogy a HS az alapításkor hét tagszervezettel indult el, mára viszont már csaknem 100 tagszervezete van.

Mindezeken túl a kormánybiztos közlése szerint a Honvédelmi Sportszövetséghez aktív kötődést kialakító, összetett hétvégi programoknak, így a családi napoknak, jótékonysági rendezvényeknek, valamint az oktatást, a kultúrát, a sportot, az egészségfejlesztést és más szabadidős tevékenységeket összekapcsoló, közösségépítő eseményeknek a támogatására 60 millió forint értékben írnak ki - várhatóan július közepén - támogatási felhívást.
    
„Haza csak egy van, annak szellemi és fizikai megvédése nemcsak nekünk, hanem a következő generációk számára is kiemelkedően fontos feladat és ebben itt és most felelősségünk van" - mondta a kormánybiztos.

A HS a Bátrak Ligája keretében országos szinten több helyszínen rendezett sportos vetélkedőt általános iskolásoknak, ezzel biztosítva a gyermekeknek közösségépítő sportolási lehetőséget, amelynek keretében a legkülönbözőbb sportos és elméleti feladatokban mérhették össze tudásukat.

A csütörtöki újbudai eseményen - amely szintén a Bátrak Ligája sorozatba tartozik - csaknem 400 gyermek versenyezhetett és próbálhatott ki különböző, a honvédelemhez köthető sportágakat, miközben szellemi vetélkedőkön és kiegészítő szórakoztató programokon is részt vehetett.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!