A Horvát Államiság Napját ünnepelték a Magyar Zene Házában

A Horvát Államiság Napját és a Horvát Köztársaság Európai Uniós tagságának 10. évfordulóját ünnepelték Horvátország magyarországi nagykövetségének szervezésében a Magyar Zene Házában.

Harminchárom éve, hogy megalakult az első demokratikusan megválasztott horvát parlament, amely kimondta a horvát állam szuverenitását, és pontosan tíz éve, hogy az Európai Bizottság döntése alapján Horvátország az Európai Unió teljes jogú tagjává vált.

Magyarország számára Horvátország támogatása az ország törekvéseit illetően történelmi kötelesség, amely megalapozta a jószomszédi kapcsolatok kiépítését – írja Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a KDNP politikusa közösségi oldalán.

fmtDr. Mladen Andrlic nagykövet meghívására a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kópháza település horvát közösségének proeminensei is jelen voltak az ünnepségen, akik között Firtl Mátyás korábbi KDNP-s országgyűlési képviselő is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!