A Hungary Helps Program eddig félmillió embernek segítette a szülőföldön maradását

A Hungary Helps Program az elmúlt négy évben félmillió embernek segítette a szülőföldön maradását – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, Magyarország a Hungary Helps Program keretében jelentős támogatást nyújt az üldözött keresztény közösségeknek világszerte. Számos humanitárius és újjáépítési projekt valósult meg 2017 óta magyar támogatásból, mely lehetővé tette a helyi keresztény közösségek megmaradását. „Az elmúlt négy évben félmillió válságövezetben élő ember számára tettük lehetővé a szülőföldön való megmaradást vagy az oda történő visszatérést” – olvasható a közleményben.

Ismertették, hogy a magyar segítségnyújtás keretében csütörtökön Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a Kenya fővárosának nyomornegyedében található Munkás Szent József Otthon magyar támogatással felépült szakképző épületének átadási ünnepségén vett részt.

Ez a projekt egy időben ötszáz kilátástalan körülmények között élő kenyai fiatal képzésével segíti társadalmi felzárkóztatásukat, igazolja a magyar humanitárius és migrációs modell eredményességét.

A Hungary Helps Program az utóbbi négy évben csaknem 50 országban több mint 170 projekttel támogatta a rászoruló közösségeket, azt az alapelvet követve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajbajutottakat útnak indítani Európa irányába – olvasható a közleményben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!