A húsvét legfontosabb üzenete – Simicskó István ünnepi köszöntője

Krisztus halálának és feltámadásának eseménye a kereszténység legnagyobb ünnepe.  Az alábbiakban dr. Simicskó István KDNP frakcióvezető ünnepi szavait adjuk közre.

A húsvét a remény és az újjászületés ünnepe. Ilyenkor a természet szépsége, a tavasz is mintha ezt a csodát tükrözné felénk. Sajnos, az életünket már több mint egy éve meghatározó járvány sok nehézséget, veszteséget és szomorúságot hozott. Úgy érezhetjük, ünnepeink nem teljesek szeretteink, hagyományaink nélkül.  Nem szabad azonban, hogy a kilátástalanság és a félelem gondolata eluralkodjék rajtunk. A húsvét legfontosabb üzenete, hogy borúlátó időkben sem adhatjuk fel a hitünket. Jézus kereszthalála után sokan úgy vélték, végleg elment. Feltámadása azonban egy olyan isteni csoda, kegyelmi ajándék, mely fényt hozott a sötétségbe. Az Élet győzedelmeskedett a halál felett és ezzel örökre megváltoztatta a világot.

                                                                                                     Krisztus feltámadása - falikárpit/Vatikáni  Múzeum

 2021 húsvétján engedjük a szívünkbe a reményt, hogy bár még rendhagyó módon érkezik hozzánk az ünnep, de hamarosan győzni fogunk a járvány felett.Együtt sikerülni fog! Bátorítsuk az elesetteket és osszuk meg ezt a remény másokkal is. Áldott húsvétot kívánok mindnyájuknak!

dr. Simicskó István
a KDNP frakcióvezetője
Újbuda országgyűlési képviselője

 

Kép: 123rf