Isten hozta Őszentsége II. Tavadrosz kopt pápát Magyarországon!

A kopt ortodox egyház vezetőjét Semjén Zsolt egyházakért is felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke fogadta a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren. Az egyházfő érkezésekor jelen volt Udvardy György veszprémi érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökhelyettese, Anba Gabriel, a kopt ortodox egyház bécsi püspöke, Ava Giovanni közép-európai kopt ortodox püspök, Mohamed Ibrahim Abdel-Halek esz-Szinavi, az Egyiptomi Arab Köztársaság budapesti nagykövete.

 

II. Tavadrosz vasárnap, a Szent István-bazilika előtti téren Erdő Péter bíboros meghívására részt vesz az ünnepi szentmisén.

II. Tavadrosz 2012 óta áll a kopt ortodox egyház élén, annak 118. vezetője.

A kopt ortodox egyház Egyiptom legnagyobb keresztény egyháza, a kereszténység legősibb szervezete. A hagyomány szerint Szent Márk evangelista alapította az észak-egyiptomi Alexandriában az I. század elején, ő volt a város első püspöke.

kopt pápa

Becslések szerint a 93 milliós lélekszámú, többségében muszlim egyiptomi lakosság mintegy 10 százalékát teszik ki a koptok.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!