Jelentősen, csaknem másfélszeresére emelkedik a hallgatói normatíva

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára parlamenti vita kapcsán az egyik legfontosabb, felsőoktatással kapcsolatos módosításnak nevezte, hogy az egy főre megállapított hallgatói normatíva az évenkénti 119 ezer forintról jövőre 128 ezer 520 forintra, 2020-tól pedig 166 ezer 600 forintra nő. Ez 40 százalékos emelkedést jelent - hívta fel a figyelmet.

Arra is kitért, hogy a doktori képzések állami ösztöndíjas résztvevőinek létszámát 1300 főről kétezerre növelik. A kormány azt is javasolja, hogy a felsőoktatási felvételi eljárásokkal szembeni jogorvoslati eljárások során a bíróságok legkésőbb 45 nap alatt hozzanak döntést - közölte.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára
    
A kabinet kezdeményezi, hogy a Károli Gáspár Református Egyetemet nyilvánítsák kiemelt egyetemmé - mondta.  A rektorok és a kancellárok kettős vezetéséből fakadó tapasztalatok alapján az indítvány pontosítja a munkáltatói jogkör gyakorlására és a kancellári pályázatokra vonatkozó szabályokat - emelte ki Rétvári Bence.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!