Juhász Hajnalka: Az EP költségvetési ellenőrző bizottságának politikai nyomásgyakorlása ellenére a kormány folytatja a konstruktív párbeszédet az Európai Bizottsággal

Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője hétfői napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben politikai nyomásgyakorlással vádolta az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságát, amelynek delegációja múlt héten járt Magyarországon. Szerinte a bizottság tagjai még a látszatára sem törekedtek annak, hogy megadják a tiszteletet a magyar képviselőknek.

Hozzátette: a magyar kormány konstruktív párbeszédet folytat az Európai Bizottsággal a Magyarországnak járó uniós források ügyében, az EP delegációja viszont mindent megtett annak érdekében, hogy ezt befolyásolja. Elutasította a Magyarország ellen folytatott „politikai boszorkányüldözést”. Megjegyezte:

a delegációban kísérőként vett részt Cseh Katalin momentumos EP-képviselő, aki ellen uniós forrásokkal kapcsolatos csalás miatt nyomoznak, ez pedig a bizottság hitelességét is megkérdőjelezi.

 

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, a KDNP ügyvezető főtitkára szintén nyomásgyakorlással vádolta az EP költségvetési ellenőrző bizottságát, amelynek szerinte az a célja, hogy ne utalják Magyarországnak a neki járó uniós forrásokat. Hozzátette: a bizottság ezzel a magyar emberekre is nyomást gyakorol, mondván, ha nem változtatnak az álláspontjukon a gender, a háború és a migráció ügyében, akkor nem kapnak uniós forrásokat.

Kijelentette:

a kormány továbbra is a kitart a magyar emberek véleménye mellett, Magyarországon nem lesz nem háború, migráció és a genderőrület.

Bírálta a baloldalt, szerinte Gyurcsány Ferenc és a „Soros dollárokkal kitömött” baloldali koalíció a neki járó forrásoktól akarja megfosztani a magyarokat és ezt még hazafias kötelességnek is nevezi.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!