Juhász Hajnalka: A béke egy mosollyal kezdődik

Immár 30 esztendeje annak, hogy 1992. szeptember 1-jén három első osztállyal megnyitotta kapuit Miskolcon a Fráter György Katolikus Gimnázium a Szatmári Irgalmas Nővérek épületében és szárnyai alatt. A 30 éves jubileumon Juhász Hajnalka, a KDNP alelnöke is mondott beszédet.

Juhász Hajnalka egykori fráteres diákként tiszteletét és köszönetét fejezte ki azon papok és pedagógusok felé, akik a 30 év során részt vettek az intézmény ódon falainak felvirágoztatásában.

Felidézte saját diákéveinek élményeit, emléket, amelyek – mint fogalmazott – mély alapot adtak számára és egész életében elkísérik. Rámutatott, hogy a történelmi egyházak, az egyházi iskolák szerepe a keresztény Magyarország megőrzése érdekében nélkülözhetetlen.

Nehéz időket élünk és nehéz idők jönnek, hiszen a szomszédunkban, Ukrajnában háború zajlik, amelyek következményeként becslések szerint 3000 feletti a civil áldozatok száma, amelyből 150 gyermek. Mindent meg kell tennünk a béke érdekében. Kalkuttai Szent Teréz anya mondta: A béke egy mosollyal kezdődik. Maradj ott, ahol vagy, találd meg a saját Kalkuttádat. Találd meg a beteget, a szenvedőt, a magányost éppen ott, ahol vagy, a saját házadban, a saját családodban, otthonodban és az iskolákban. Ha alaposan körülnézel, a világon mindenhol találsz egy kalkuttát.

 

– zárta köszöntőjét.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!