Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun megye: 5 kereszt
Baranya megye: 12 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 4 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Juhász Hajnalka: A béke egy mosollyal kezdődik

Immár 30 esztendeje annak, hogy 1992. szeptember 1-jén három első osztállyal megnyitotta kapuit Miskolcon a Fráter György Katolikus Gimnázium a Szatmári Irgalmas Nővérek épületében és szárnyai alatt. A 30 éves jubileumon Juhász Hajnalka, a KDNP alelnöke is mondott beszédet.

Juhász Hajnalka egykori fráteres diákként tiszteletét és köszönetét fejezte ki azon papok és pedagógusok felé, akik a 30 év során részt vettek az intézmény ódon falainak felvirágoztatásában.

Felidézte saját diákéveinek élményeit, emléket, amelyek – mint fogalmazott – mély alapot adtak számára és egész életében elkísérik. Rámutatott, hogy a történelmi egyházak, az egyházi iskolák szerepe a keresztény Magyarország megőrzése érdekében nélkülözhetetlen.

Nehéz időket élünk és nehéz idők jönnek, hiszen a szomszédunkban, Ukrajnában háború zajlik, amelyek következményeként becslések szerint 3000 feletti a civil áldozatok száma, amelyből 150 gyermek. Mindent meg kell tennünk a béke érdekében. Kalkuttai Szent Teréz anya mondta: A béke egy mosollyal kezdődik. Maradj ott, ahol vagy, találd meg a saját Kalkuttádat. Találd meg a beteget, a szenvedőt, a magányost éppen ott, ahol vagy, a saját házadban, a saját családodban, otthonodban és az iskolákban. Ha alaposan körülnézel, a világon mindenhol találsz egy kalkuttát.

 

– zárta köszöntőjét.