Juhász Hajnalka: Értékrendet is közvetít a Hungary Helps program

Juhász Hajnalka kereszténydemokrata politikus a Karc FM-en emlékeztetett: a támogatási projekttel a közel-keleti közösségeknek abban próbálnak segíteni, hogy enyhíthessék a háborúk miatt kialakult humanitárius katasztrófát. Ennek keretében ad például több mint 500 millió forintot a magyar kormány három szír kórház éves működésének finanszírozására, ezért támogatják a Fülöp-szigeteki terrortámadás áldozatait, vagy segítik olyan kenyai fiatalok tanulmányait, akik hiányszakmákat tanulhatnak ki.

Juhász Hajnalka miniszteri biztos, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, a Külügyi Bizottság alelnöke

A humanitárius segítségnyújtás nemzetközi fejlesztéséért felelős miniszteri biztos hangsúlyozta: a helyben történő segítségnyújtás elengedhetetlen.

Juhász Hajnalka kitért rá, hogy az Európába irányuló migráció miatt komoly gondot okoz a kontinensen az integráció sikertelensége. Ahogy fogalmazott: „a keresztény identitásában megrendült Európa nem tudja felvenni a harcot a részben emiatt megjelenő terrorizmus ellen.“ Juhász Hajnalka szerint ezért szoros az összefüggés a humanitárius segítségnyújtás és a migrációs kihívásokra adandó válaszok között. Ebben lehet példa a magyar modell mások számára is.

A miniszteri biztos úgy fogalmazott: a szélsőséges iszlám gondolkodásmód nem csak Európa számára jelent problémát! Azok a keresztény közösségek ugyanis, amelyek a kereszténység bölcsőjét képezik, folyamatosan tűnnek el a Közel-Keletről. Ez a jövő szempontjából teljesen átrendezheti a világunkat. A program célja, hogy a közösségektől kérdezzék meg, hogy a helyben maradásukat hogyan tudják segíteni. Juhász hajnalka szerint ezzel a gondolkodásmóddal a nemzetközi közösség egyre több tagja is egyetért.

A kereszténydemokrata politikus szerint történelmi tétje van az európai parlamenti választásoknak. Érteni és érezni kell, hogy milyen kihívásokkal nézünk szembe, hogy ezekre milyen választ kell adunk. Juhász Hajnalka szerint arra születhet válasz, hogy „az a világ, amely az utóbbi időben felbolydult, hogyan tud visszatalálni az egészséges rendszerébe és gondolkodásmódjába?“

A teljes interjú meghallgatható itt

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!