Juhász Hajnalka: A kormány azért dolgozik, hogy a magyaroknak a biztonság természetes maradjon

Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője hétfőn az azonnali kérdések órájában a parlamentben hangsúlyozta: a kormány 2015-ben világosan kimondta, hogy összefüggés van a migráció, a bűncselekmények és a terrorizmus között.

„Tűpontos” megoldásként jogi, fizikai és katonai határzárat valósítottak meg és míg a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy ne engedjék be a terroristákat Európába, addig az ellenzék EP-képviselői megszavazzák a migrációs paktumot – fogalmazott.

A terrorizmus, az erőszakos és fegyveres cselekmények egyre többször jelennek meg az EU-ban

 

– közölte, megjegyezve, a kormányoldal azért dolgozik, hogy a magyar embereknek a biztonság továbbra is természetes maradjon.

A kormánypárti politikus azt kérdezte: hogyan tud fellépni Magyarország annak érdekében, hogy meg tudja akadályozni a migrációs paktum áterőltetését?

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter válaszában jelezte: az EU migrációs válsággal szembesül, amely ma súlyosabb, mint korábbi tetőpontján, 2015-ben volt.

Látni ezt a beérkezési számokon, a túltelített befogadó- és ellátó rendszerekben, az integrációs politika csődjében, valamint annak fájó és gyakran tragikus következményeiben. Továbbá látni azt is, hogyan ostromolják Magyarország déli határait – sorolta.

Azt mondta: ha folytatódik az az eszkaláció, amely a Közel-Keleten és Észak-Afrikában tapasztalható, ennél még súlyosabb lesz a migrációs helyzet – tette hozzá.

A miniszter szerint az európai parlamenti választások lehetőséget kínálnak arra, hogy a választók mondjanak véleményt az európai migrációs politikáról.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!