Juhász Hajnalka: Milyen eszközökkel segítené a kormány a gyermeknevelést?

Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője hétfőn a palamentben kifejtette: fontos, hogy a jelenlegi, háborúkkal, szankciókkal és különféle válságokkal terhes időkben Magyarország továbbra is élhető és biztonságos környezetet biztosítson valamennyi magyar család számára, folytatva azt az utat, amelyet 2010-ben, a családpolitikát új alapokra helyezve tűzött ki célul a kormány.

Az elmúlt 13 év intézkedéseinek köszönhetően már harmincnál is több olyan támogatási forma áll a családok rendelkezésére, amely az élet minden szakaszában, minden felmerülő nehézség esetén képes segítséget nyújtani – jelentette ki.

Kitért rá:

a kormány legutóbb a csok plusz konstrukció bevezetésével célozta meg a gyermekvállalás és -nevelés további ösztönzését. Azt kérdezte, milyen további eszközökkel segítené a kormány a gyermeknevelést.

Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában közölte: a korábbi baloldali kormányok intézkedéseinek következményeit a polgári kormány családtámogató lépésekkel kezelte. E lépések olyan lehetőségeket akarnak biztosítani a családoknak, amelyek segítik a gyermekvállalást- és nevelést - mondta. Hozzátette: a kormánynak fontos a szülők rugalmas foglalkoztatásának támogatása.

Megjegyezte: egy javaslat szerint a gyermek után járó pótszabadság időpontját a munkavállaló határozná meg.

A képviselő elfogadta a választ.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!