Juhász Hajnalka: Milyen ütemben valósulhat meg az újranyitás Magyarországon?

juhász HajnalkaJuhász Hajnalka országgyűlési képviselő, a KDNP alelnöke (Archív fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője az újranyitás üteméről interpellált hétfőn a parlamentben. Értékelése szerint a kormány példátlan gyorsasággal reagált a világjárványra. A keleti vakcinának köszönhetően ma közel 3 millió 604 ezer beoltott ember van Magyarországon.

A képviselő megköszönte az egészségügyi dolgozók, az oltás adminisztrációját végzők és az önkénteseknek munkáját, és köszönetet mondott az oltásra regisztrálóknak is.

Schanda TamásSchanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese, a KDNP alelnöke (Archív Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese válaszában felhívta a figyelmet az egészségügyi felsőoktatási hallgatók szerepére is a védekezésben. „Célegyenesben vagyunk” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a beoltottak száma 3,6 millió, közülük 1 millió 665 ezren már a második oltást is megkapták. Málta mellett Magyarország vezeti az uniós oltási ranglistát és Magyarország lesz az az európai ország, ahol a leggyorsabban jut vakcina mindenkinek. A magyar lakosság 37 százaléka kapott oltást, szemben az uniós 21 százalékos átlaggal.

Schanda Tamás kitért arra is, az újranyitásról a magyar emberek véleményét is megkérdezték, a nemzeti konzultáció keretében több mint 528 ezer ember mondta el a véleményét. Ennek alapján készítették el az újranyitási tervet, melynek szakaszai a beoltottak számához igazodnak. A 2,5, majd a 3,5 millió beoltottnál megtett lépések után 4 millió beoltott elérésekor következnek újabb lépések – mondta.

A képviselő elfogadta az államtitkári választ.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!