Juhász Hajnalka a Nők40-ről: Lehet kirakatpereket gyártani, de nem fogunk engedni a LMBTQI-lobbinak

Ahogy arról vasarnap.hu is beszámolt, a Veszprémi Törvényszék úgy döntött, hogy negyven év után nem csak a nők, de a transz nők is nyugdíjba vonulhatnak. 

A Háttér Társaság ügyfele, Elvira még 2020 előtt kérelmezte neme jogi elismerését, 2013 óta pedig az okiratai szerint is nő. 2021-ben kiderült, a nyugdíjfolyósító továbbra is férfiként tartja nyilván, de a Háttér Társaság segítségével bíróságon támadta meg a döntést. A kormányhivatal a perben arra hivatkozott, hogy a „Nők 40″ kedvezmény célja a nők kompenzálása a gyermekneveléssel és a családi élet fenntartásával összefüggő szerepvállalásukért. A bíróság kimondta, hogy a kormányhivatal jogellenesen szűkítette le a jogszabályban szereplő „nem” fogalmát a születési nemre. 

Selmeczi Gabriella, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy „az ügy durva provokáció és arculcsapása a jogrendszernek. Felháborító, hogy megcsúfolják a Nők 40 kedvezményes nyugdíjazási lehetőséget”. „A mostani ügyből az is látszik, hogy igenis létezik az LMBTQ-propaganda. Azonban a Fidesz–KDNP frakciószövetségnek változatlanul az az álláspontja, hogy csak biológiai nemek vannak. Felháborító, hogy Magyarországon van olyan bíró, amelyik ilyen ítéletet tud hozni” – tette hozzá. 

Az esetre Juhász Hajnalka, a KDNP képviselője lapunknak kijelentette, hogy politikusnőként kiáll és mélységes tiszteletét fejezi ki az évtizedeket ledolgozó és gyermeket vállaló magyar nőknek: „a Nők 40 róluk szól, értük jött létre, meg fogjuk védeni az LMBTQI lobbival szemben”.  

„Ha a Soros szervezetek által támogatott NGO-k és az LMBTQI-lobbi azt hiszi, hogy jogi kiskapuk keresésével tartósan fellazíthatja a hagyományos magyar társadalmi modellt és a nők értékének megbecsülését, akkor óriásit téved. Mi nem vagyunk Hollandia, ahol oda jutottak, hogy a legszebb holland nő férfi, és minden ideológia és politikai csatát képesek vagyunk megvívni, hogy ne is kényszeríthessenek ebbe az irányba” – jelentette ki Juhász Hajnalka. 

Hozzátette, hogy „a Nők 40 a nők munkájának, gyermekvállalásának megbecsüléséről és az ez iránti tisztelet kifejezéséről szól, melyet Orbán Viktor miniszterelnök úr már 2010-ben, javaslata ismertetésekor megfogalmazott és ki is fejtett a Fidesz-KDNP-frakciószövetség felé. 

A magyar nők a magyar társadalom nélkülözhetetlen részei, hiszen nélkülük nem lesznek magyar gyerekek és magyar családok, nélkülük pedig nincs magyar jövő. 

A nők kedvezményes öregségi nyugdíjának bevezetése a kormány részéről a magyar nők előtt való tisztelgés. Sőt, véleményem szerint ez nem is igazán kedvezmény, hanem elismerés a nők felé, akik – sokszor e láthatatlan munkát végezve – vállukon hordozzák a társadalmat. Minden provokáció ellenére, amelyet most a Soros szervezetek hazánk ellen fognak indítani, azt az irányt kell követni – amely mellett én is kiállok –, hogy egyértelművé kell tenni a jogi szabályozást, a jogi környezetet a Nők 40 vonatkozásában. Ez a módosítási szándék nem a transzneműek ellen, nem társadalmi csoportok ellen szól, hanem a magyar nők számára létrehozott öregségi nyugdíj intézményének jogtiszta védelméről.”

JuhászH

„A bíróság mindig a meglévő jogi környezetet veszi alapul, ha ebben LMBTQI-lobbisták mozgásteret találtak, akkor nekünk az a feladtunk, hogy a jogalkotó eredeti szándékának megfelelő tiszta jogi környezetet teremtsünk, ha kell módosítással. 

Lehet áldozati szerepben tetszelgő kirakatpereket gyártani, de nem fogunk engedni a LMBTQI-lobbinak, résen leszünk a jövőben is. 

A Háttér Társaság végig vitt egy kirakat pert, amivel csúfot űz minden magyar nőből és még büszkék is erre a provokációra. Tudjuk, hogy az ő feladatuk az elbizonytalanítás, a tradicionális női, férfi szerepek fellazítása és a politikai nyomásgyakorlás, hiszen ezért fizetik őket. 

Most a magyar társadalom alappillérére, a nőkre támadtak, amiből semmi körülmények között nem engedünk” – tette hozzá. 

„Tisztában vagyok az Emberi Jogok Európai Bíróságának ítélkezési gyakorlatával transzneműek vonatkozásában, ugyanakkor hazám Alaptörvényében képviselt alkotmányos identitása és a magyar társadalom többségének gondolkodása az igazi iránytű számomra. Politikusnőként kiállok és mélységes tiszteletemet fejezem ki az évtizedeket ledolgozó és gyermekeket vállaló magyar nők előtt, a Nők 40 róluk szól, értük jött létre, meg fogjuk védeni az LMBTQI lobbival szemben. Ennek érdekében benyújtottuk a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény módosítását” – jelentette ki. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!