Juhász Hajnalka: A szlovák-magyar kapcsolatokat sikertörténet

Juhász Hajnalka (KDNP) arról beszélt az Országgyűlésben, hogy a koronavírus-járvány a jövőben meghatározza a világpolitikát és a világgazdaság irányait. Az emberi élet védelmén túl meghatározó lesz, hogy mely országok képesek a gazdasági együttműködésre.

Juhász Hajnalka miniszteri biztos, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője

Ebben Magyarország nagyon sikeres, a szomszédaink nagyrészével kiváló kapcsolatot ápolunk - rögzítette. Külön kiemelte Szerbiát, ahol 18 milliárd forintnyi beruházást valósítanak meg a magyar vállalatok.     Ausztriával összefüggésben kitért az új átkelők megnyitására is, ami az ingázást könnyíti meg.
    
A szlovák-magyar kapcsolatokat sikertörténetként értékelte a KDNP-s politikus, a szomszédos ország a harmadik legfontosabb kereskedelmi partner. A komáromi híd augusztus megnyitása nem csupán szimbolikus lépés, hat további átkelő nyílhat meg.
    
Azon meggyőződésének is hangot adott, hogy a koronavírus járvány után az unió jövőjét és sikerességét az fogja meghatározni, hogy sikerül-e a nyugat-balkáni térséget integrálni vagy sem. Juhász Hajnalka hangsúlyozta: Magyarország elkötelezett a koronavírus elleni védekezésben, egyetlen országnak sincs joga megkérdőjelezni hazánk demokratikus jogállamiságát, a szükségesség és arányosság területén mindent megtettek.

Az Európa Tanács főtitkárának arra volt energiája, hogy Magyarországról kritikus levelet írjon, de arra nem láttak törekvést, hogyan valósítja meg a koronavírus elleni védekezést - jegyezte meg.