A KDNP támogatja a rákosmezei Királydomb nemzeti emlékhellyé nyilvánítását

A rákosmezei Királydomb nemzeti emlékhellyé nyilvánításáról szóló törvényjavaslat vitájával folytatta munkáját az Országgyűlés kedden. A javaslatot alapvetően az ellenzéki frakciók is támogatandónak tartották.

Szászfalvi László

Szászfalvi László (archív képünkön), a KDNP vezérszónoka kiemelte: mindenkinek az a feladata, hogy a tisztelet kultúráját meghonosítsák az ország, a nemzet életében, és a hétköznapokban. A tisztelet kultúrája nemcsak egy szép eszme, hanem cselekvésre is kötelez – mutatott rá. A  KDNP számára a nemzet múltja, történelme alapvető érték – hangoztatta.

Rámutatott: a rákosmezei Királydomb ma is szimbolikus helyszín, ezért illő, hogy nemzeti emlékhellyé nyilvánítsák. Felidézte a kulturális fejlesztéseket, amelyeket azért tudtak megvalósítani, mert a gazdasági feltételek is adottak voltak.

A KDNP támogatja a javaslatot.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!