A KDNP támogatta az Alaptörvény módosítását

A Kereszténydemokrata Néppárt támogatja és megszavazza szerdán az alaptörvény hetedik módosítását – mondta Harrach Péter frakcióvezető még a voksolás előtt tartott sajtótájékoztatón.

Harrach Péter

A kisebbik kormánypárt politikusa kifejtette: támogatják a módosítás határvédelemre és a közterület tisztaságára, rendjére vonatkozó, vitatott pontjait is. Nyugodt szívvel mondanak igent a változásokra – jelezte. Mint mondta, a határvédelem az önvédelem kötelezettségét jelenti hazánk és Európa felé. Egyúttal felelősséget éreznek a valódi üldözöttekért is, azaz egyszerre érvényesül az önvédelem és a bajba jutottak iránti felelősség – tette hozzá a frakcióvezető.

Harrach Péter kitért arra is, hogy a közterület rendje és tisztasága „minden normális magyar ember szerint védendő”. Ugyanakkor a hajléktalanokat nem egy személytelen ügy részeseiként, hanem emberekként kívánják kezelni. Összetett ügyről van szó, és a megoldáshoz a hajléktalanszállók mellett az egészségügyi intézményrendszerre is szükség van, egyénre szabott, differenciált intézkedéseket kell tenni. 

Szászfalvi László

 

Szászfalvi László a kereszténydemokrata képviselőcsoport frakcióvezető-helyettese úgy fogalmazott: számukra a keresztény kultúra nagyon fontos és meghatározó, enélkül nincs Európa és nincs Magyarország. Amikor a keresztény kultúra alkotmányos védelméről beszélnek, akkor nem a keresztyén hitről, vallásról, egyházról, teológiáról van szó, és nem szeretnének semmilyen hitvitát gerjeszteni.

A szólás- és véleménynyilvánításnak mindenfajta alkotmányos védelme jelenleg is megtalálható az alaptörvényben – emelte ki.

Hozzátette: egy két évezredes hagyományról van szó, amelynek része a demokrácia, a jogállam kialakulása, az az együttélési mód is, amely mindennapos. Kitért a férfiak és nők egyenjogúságára, a szabadság és a felelősség harmóniájára is, majd kiemelte: nemcsak őrizni kell a keresztény kultúrát és büszkének lenni a keresztény értékekre, hanem meg is kell védeni azokat minden alkotmányos eszközzel.

A törvényhozás 159 igen, 5 nem szavazattal fogadta el a módosítást a kormány kezdeményezésére, amely szerint az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme, és Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!