Kereszténydemokrata családi nap Esztergomban

A Kereszténydemokrata Néppárt idén 75 éve van jelen a magyar politikában, az egyetlen világnézeti pártként, amely megalakulásától következetesen felvállalja a kereszténydemokrata értékek képviseletét.

Kereszténydemokrata családi nap Esztergomban. Gaal Gergely, a KDNP kommunikációs igazgatója (b2), Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője (b3), Semjén Zsolt (KDNP), miniszterelnök-helyettes (j2), Latorcai János (KDNP), a Parlament alelnöke (j) (2019.09.08. KDNP fotó: Váli Miklós)

Az évforduló alkalmából szervezett családi nap résztvevői több, mint ezren érkeztek Esztergomba az ország minden tájáról, hogy a közös ünneplés mellett jövőbeni közös céljainkra tekintsünk.

Semjén ZsoltSemjén Zsolt (KDNP), miniszterelnök-helyettes  köszönti a családi nap résztvevőit Esztergomban (2019.09.08. KDNP fotó: Váli Miklós)

A KDNP erős társadalmi bázissal és elkötelezett tagsággal meghatározó része a politikai életnek, az elődeink által kitűzött leglényegesebb célok nagyrészt megvalósultak vagy ma is meghatározóak az ország kormányzásában.

KDNP családi nap EsztergombanKereszténydemokrata családi nap Esztergomban. (2019.09.08. KDNP fotó: Váli Miklós)

Latorcai JánosLatorcai János, a KDNP Országos Választmányának elnöke, az Országgyűlés alelnöke beszédet mond a családi napon, Esztergomban (2019.09.08. KDNP fotó: Váli Miklós)

A kereszténydemokrata értékrend néhány pillére: a nemzet jövőjének záloga a magyar családok megerősödése; az európai civilizáció megmaradása csakis a keresztény kultúra alapján lehetséges; a magyar nemzet határokon átívelően is egybetartozik; felelősségünk van az elesettek felkarolásában; tudatában vagyunk a teremtett környezetünk megóvásáért való emberi felelősségünknek és elutasítjuk az önkényuralom minden formáját.

KDNP családi nap EsztergombanKereszténydemokrata családi nap Esztergomban. (2019.09.08. KDNP fotó: Váli Miklós)

A kereszténydemokrata politizálás kiemelt színterei az önkormányzatok, legfontosabb feladatunk most tehát azért dolgozni, hogy a helyi közösségeket felkészült és hiteles vezetők irányíthassák az októberi önkormányzati választások után is. Az általunk támogatott, politikai közösségünkhöz szorosabban kötődő jelöltjeink a kereszténydemokrata értékrend iránti elkötelezettségükkel hozzájárulhatnak nemzeti függetlenségünk megerősítéséhez.