Kereszténydemokrata estek Tokajban

Március 23-án rendezték meg az első Kereszténydemokrata est Tokajban. Éltető Péter, a helyi KDNP elnöke köszöntötte Dr. Koncz Zsófia Miniszterhelyettes, Fülöp Attila Államtitkár urat, polgármestereket, tisztviselőket, valamint a 40-50 fős szép számú hallgatóságot. Elmondta, hogy az estből hagyományt szeretne teremteni.

 

Első alkalommal az aktuális politikai kérdésekről, a háborús helyzetről és az unióról volt szó. Fülöp Attila elmondta, hogy a háború magában is borzasztó, de az előtte lévő covid helyzettel még súlyosabban érinti a világot ez a helyzet.

A nyugat rajtunk kívül szinte teljes egészében a háború pártján áll. Magyarország a háború kezdete óta világosan kiáll a béke mellett, és még fegyver szállítás szintjén sem száll be a háborúba

 

- hangoztatta az államtitkár.

qf

 

Koncz Zsófia köszöntőjében kihangsúlyozta a hely szépségét és örül, hogy itt lehet. Külön köszöntötte a felvidéki honfitársainkat.

Mint mondta, Magyarországnak sosem tett jót, ha a kelet és a nyugat harcban állt egymással.

qeg

 

Magyarország nyomásban van akár az unió felől akár a tagállamok felől. Hazánknak már csak a kárpátaljai magyarok szempontjából is fontos, hogy az óriási nyomás ellenére is kimaradjunk a háborúból.

A kormány álláspontja egyértelmű, a háborúban csak a béke lehet a megoldás, viszont ebben a magyar baloldal nem partner, Európában rajtunk kívül csak a Vatikán szorgalmazza a békét

 

- fogalmazott a Miniszterhelyettes.

 

Magyarország ezer éve a nyugathoz tartozik tehát fontos segítenünk a szomszédos országainknak, ezért Fülöp Attila kiemelte, hogy a háború kitörésekor ő maga is lement a határra és segített a humanitárius csoportok felállításában, hasonlóan Koncz Zsófiával.

A magyar kormány segít az ukrán menekültek számára munkalehetőségben, amiben a nyelv jelent nehézséget

 

- hangsúlyozta Fülöp Attila.

Hozzátették, ezerötszáz iskolákba körül belül ötezer menekült gyermek jár hazánkban iskolába.

Míg a kormány szüntelenül a békén dolgozik a balliberális oldal folyamatosan állhírekkel hergeli az a nemzetet.

aef

 

A háborús témák után Koncz Zsófia beszélt a megújuló energiaforrások fejlesztéséről, kiemelte, hogy a napelemek számában kimondottan jól teljesít Magyarország.

Fülöp Attila a szociális bentlakásos intézményekről beszélt pár percben. Elmondta, hogy a nagy létszámú intézményeket kitagolással szeretnék családiasabbá tenni, úgy hogy egy szobában, egy-két fő élhessen. De ezek megvalósításának a hátránya, hogy Az Európai Unió visszatartja a hazánknak jogosan járó pénzeket.

qwfq

 

A kérdések után zárásként Éltető Péter megköszönte a megjelenteknek a részvételt, egy álló fogadásra invitálta őket, ahol közösen étkeztek, és borkóstolón koccinthattak kötetlen beszélgetés keretén belül. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!