A kettős mérce szabadságának a szobra?

A Citadella, valamint a Szabadság-szobor Budapest és Magyarország egyik emblematikus jelképe. Kisfaludi Strobl Zsigmond szobra 1947-re készült el és eredetileg a nácikat Budapestről kiverő szovjetek tiszteletére emeltetett. Az 1956-os forradalom idején a szoborcsoporthoz tartozó szovjet katona szobrát ledöntötték, majd a kommunista restaurációt követően visszaállították. A rendszerváltás után a szocialista érára utaló jelképeket eltávolították, így a szoboregyüttes elnyerte mai formáját.

Sajnos az elmúlt három évtizedben mind a Citadella, mind pedig a Szabadság-szobor állapota jelentősen leromlott. A most folyó felújítás egy régi adósságot törleszt és méltatlan állapotot szüntet meg.

A felújítás látványtervei szerint a Szabadság-szobor talapzatára egy keresztet helyeznek el, amely keresztény hitünk legfőbb szimbóluma. Ez az elképzelés olyannyira kiverte a biztosítékot egyes körökben, hogy aláírásgyűjtés indult a kereszt elhelyezésének megakadályozására. Az a kereszt zavarja egyesek lelki világát, amely megtalálható a Szent Koronán és így a magyar címerben is, s amely Európa közel kétezer éves vallási örökségét jelképezi.

Magyarország és a magyar emberek az elmúlt 14 évben valamennyi választáson világossá tették, hogy nem kérnek a baloldalból és az őket pénzelő Sorosból. A magyarság a keresztény kultúrában gyökerező, erős, szuverén nemzetállamok Európájában hisz, az ország egyik legősibb jelképének használatával is ezen elkötelezettségét hangsúlyozza.
Álságosnak tartjuk, és szimplán kettős mércének nevezzük, amikor a baloldali sajtó a keresztállítás ellen fellép, a keresztények sértegetése, hitünk megcsúfolása esetén viszont jóval megértőbb.
Az a kereszt nem csak 1000 éves múltunkat, de a magyarság jövőbe vetett hitét is jelképezi majd! Jó helyen lesz ott, hiszen mindez Magyarország történelméből, kultúrájából és lelkületéből fakad.

Dr. Simicskó István
frakcióvezető

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!