A kormány 9,7 milliárd forinttal támogatja a premontrei rendet

Négy éven keresztül összesen 9,7 milliárd forintos támogatást nyújt a kormány a 2020-ban fennállásának 900. évfordulóját ünneplő premontrei rendnek – közölte Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Gödöllőn.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke (Fotó: Váli Miklós)

Soltész Miklós elmondta, hogy az összeget még egy tavalyi kormánydöntés ítélte oda a rendnek, és abból Gödöllőn, Keszthelyen, Türjén, Zsámbékon és Nagyváradon fognak az egyházi szervezet oktatási, szociális, kulturális és vallási törekvései megvalósulni.

Hozzátette: Gödöllőn és Keszthelyen a két iskolát felújítják, Zsámbékon fejlesztik az ott élő nővérek környezetét, Csornán idősotthont építenek, Türjén renoválják a késő román kori templomot.

Nagyváradon pedig a premontrei templom felújításához járul hozzá a kormány – fűzte hozzá az államtitkár.

Vécsey László (Fidesz), Gödöllő és térsége országgyűlési képviselője szólt arról, hogy a megítélt összegből Gödöllőn összesen 2,58 milliárd forintot használnak fel, ebből 1,7 milliárd forintot a templomra és a közösségi térre fordítanak, 525 millió forintot az oktatási intézmények fejlesztésére, 350 millió forintot pedig a gödöllői iskola körül található és a premontrei rendhez visszakerülő terület rendezésére.

A sajtótájékoztatón részt vett Balogh P. Piusz, a Gödöllői Premontrei Perjelség kormányzó perjele is.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!