A kormány kiemelten támogatja a gyermeket nevelő családokat – Novák Katalin és Rétvári Bence fóruma Vácott

Rétvári Bence kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, az EMMI miniszterhelyettese és Novák Katalin család-és ifjúságügyért felelős államtitkár közös sajtótájékoztatót tartottak a kormányzat családpolitikai intézkedéseiről Vácon, majd részt vettek a Váci Polgári Est soron következő beszélgetésén. Az est háziasszonya Fábián Fédra volt. A rendezvényen többek között rész vett Fördős Attila KDNP-s polgármester és Pető Tibor alpolgármester is.

A csok és az áfa-visszatérítés lehetősége olyan mozgásteret teremt a gyermeket nevelő családoknak, amellyel könnyebbé válik az otthonteremtés - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkárára csütörtökön, a Váci Polgári Est előtti sajtótájékoztatón. Novák Katalin kifejtette: a csok része egy garantáltan három százalék alatti kamatozású hitel, amely tízmillió forintnál - 25 éves futamidőt figyelembe véve - havonta 48 ezer forintos törlesztőrészletet jelent, vagyis jobban megéri felvenni, mint albérletet fizetni. 

Novák Katalin család-és ifjúságügyért felelős államtitkár és Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára  Vácon a Váci Polgári Est soron következő beszélgetésén 2018.10.26-án. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Eddig kilencvenezer családnak segített a kormány a csok bevezetésével, ez a szám a jövőben várhatóan növekedni fog - mondta. Novák Katalin felidézte: a kormány idén, a családok évében bevezette, hogy ha harmadik vagy további gyermek érkezik a családba, akkor a fennálló jelzáloghitelük gyermekenként egymillió forinttal csökken. „A magyar fiatalok családcentrikusak, a jövőjüket családban képzelik el, átlagosan két gyermeket terveznek és a kormányzat támogatni kívánja a gyermekvállalás feltételeit" - jelentette ki a politikus. 

Novák Katalin, Rétvári Bence