A kormánypártoknak az életek megóvása, a baloldali politikusoknak a kormány megbuktatása volt a célja

A veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló törvényjavaslat általános vitája zajlott az Országgyűlésben kedden. A KDNP szerint mára Magyarország védettebb és biztonságosabb, mint a többi európai ország.

Vejkey Imre, a KDNP vezérszónoka szerint több mint egy éve, hogy a világ új időszámítás szerint él a járvány miatt, és az elmúlt időszak teljesen átalakította mindenki életét. Ma ugyanakkor ott tartunk, hogy a harmadik hullámot lényegében letörtük, legyőztük. Ma Magyarország védettebb és biztonságosabb, mint a többi európai ország a több mint ötmillió beoltottnak köszönhetően, ezzel pedig életbe léphetett az újraindítás  újabb fokozata – összegzett.

Vejkey ImreVejkey Imre, a KDNP vezérszónoka felszólal a veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 1-jén (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Kitért arra, hogy míg a kormánypártoknak az életek megóvása, az ország működőképességének fenntartása volt a célja, a baloldali politikusoknak a kormány megbuktatása. Az egyesített baloldal folyamatosan akadályozni próbálta a vírus elleni védekezést, ennek ellenére a magyar védekezés a legsikeresebb Európában, s az újraindítás hetekkel korábban megtörténhetett, mint az uniós országokban. A vírus ugyanakkor itt van, fertőz és megbetegítheti azokat, akik nincsenek beoltva – hívta fel a figyelmet.

A javaslat a veszélyhelyzet idején létrejött jogviszonyokat úgy szabályozza, hogy az átmenet egyértelműen biztosított, törvényileg garantált legyen – összegzett.

A KDNP támogatja a javaslatot – közölte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!