Korszerűbbé vált a mentőszolgálat

Az elmúlt években érezhető mértékben korszerűsítették a mentőszolgálatot – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken.

Rétvári Bence az Emmi parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke

Rétvári Bence elmondta: 2010 óta nagy mértékben megnőtt a mentőszolgálat költségvetése. 

Országszerte több mint 200 mentőállomás van, ezek több mint fele új vagy felújított, az elmúlt években 30 új mentőállomás épült – emelte ki az államtitkár, hozzátéve: céljuk, hogy mindenhová 15 percen belül kiérkezzenek a mentők.

Az ügyvezető kormány államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában felidézte: a 2010 előtti kormány nem vett új mentőautókat, „a mentésen is spórolni akartak”. 

2010 óta csaknem 780 mentőautót szereztek, szereznek be, 3 milliárd forintot költenek arra, hogy minél korszerűbb felszereltségű mentőautók legyenek. Továbbá egymilliárd forintból a mentődolgozók munkaruháját is lecserélik, és ezen felül anyagi megbecsülésük növelését is folytatni akarják – sorolta.

Rétvári Bence kitért az elektronikus egészségügyi tér kialakítására, amelynek segítségével – mint elmondta – például egy eszméletlen betegről a papírjai alapján rögtön kideríthetik, milyen egészségügyi beavatkozásai voltak, mire érzékeny.