Kötelességünk emlékeztetni a diktatúrák szörnyűségeire

 A magyarság a huszadik században igen sokat szenvedett a nyugati és keleti eredetű diktatúrák miatt. Ártatlan honfitársaink sokaságának vették el vagy nyomorították meg életét tömeggyilkos eszmék kiszolgálói.

A totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja alkalmából a Kereszténydemokrata Néppárt közleményben emlékezett meg az áldozatokról.

Kereszténydemokrata politikai elődeink minden korszakban felemelték szavukat, amikor távoli birodalmi központokból akarták meghatározni nekünk, hogy mit gondoljunk a világról, hogy kikkel és hogyan éljünk.

A totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja ismét arra irányítja figyelmünket, hogy felelősek vagyunk jövőnk alakításáért, szűkebb és tágabb környezetünkért, a ma elhibázott döntések a jövőben akár milliók sorsát is megpecsételhetik. A történelem tragikus eseményeihez vezető folyamatok megismerése segíthet elkerülni a buktatókat. 

Az áldozatok előtt tisztelettel hajtunk fejet, a totális rendszerek kitalálói és működtetői pedig a történelem megvetését érdemlik.

Kötelességünk minden alkalommal emlékeztetni a nemzeti és nemzetközi szocialista diktatúrák szörnyűségeire, hogy az emberiség történetében ilyesmi ne következhessen be többé.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!