Latorcai Csaba: A baloldal eddig a hazai beruházások ellen hergelt, most pedig a Balatonért aggódik!

Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP ügyvezető alelnöke Molnár Zsolt szocialista képviselő kérdésére reagálva a parlamentben kedden felhívta a figyelmet arra, hogy a baloldal eddig a hazai beruházások ellen hergelt, most pedig a Balatonért aggódik.

Latorcai Cs.

A miniszterhelyettes felszólalásában kitért arra, hogy a Kisfaudy-program keretében 365 milliárd forintot biztosítottak 17 ezer fejlesztéshez, több ezer munkahelyet létesítve a Balatonnál. Hozzátette: 

ezzel szemben a baloldali kormány kaszinóvárost akart építeni a Velencei-tó partján, sunyi módon, a tőkésekkel megegyezve.”

Latorcai Csaba teljes válasza az alábbiakban olvasható: 

Köszönöm a szót Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr!

Úgy látom, hogy ma reggel az MSZP és ön személy szerint az aggódó arcát vette föl. Eddig hergeltek a Kormánynak a beruházásai, különösen is a balatoni beruházások ellen most aggódnak a Balaton miatt. Egy kicsit úgy tűnik, hogy ha a kormány fejleszt, az a baj, ha nem fejleszt, az a baj. 

Csak az a helyzet, képviselő úr, hogy ez irgalmatlanul hiteltelen is, különösen önöktől. Mit követelt ma itt, hogy építsen a kormány bérlakásokat ? És valóban egyetértünk azzal, hogy számos módon kell segíteni azokat az embereket és különösen a fiatalokat, akik életvitelszerűen a Balaton partján élnek, és segíteni kell őket abban, hogy ott boldoguljanak. Ezért indítottuk a Kisfaludy Programot, amelynek eredményeképpen több száz beruházással több ezer munkahelyet létesítettünk, különösen fiatalok számára. 

De szeretném képviselő úr figyelmét felhívni arra, hogy érdekes módon, amikor önök voltak kormányon, akkor nem aggódtak ennyire. Emlékeztetném arra, hogy néhány10 km-rel a Balaton mellett egy másik kiemelt turisztikai desztinációnál, a Velencei tó partján Önök, amikor kormányon voltak, nem bérlakást akartak építeni a fiatalok számára, hanem mit akartak építeni? Kaszinóvárost! Érdekes módon akkor nem voltak fontosak a fiatalok. Ráadásul, hogy akartak kaszinót építeni, képviselő úr? Azért emlékezzünk, emlékezzünk már rá, mindenkit kihagyva, nem széles körű összefogással, hanem sunyi módon, a hátsó szobában tőkésekkel megegyezve 400 milliárd forintból nem bérlakásokat akartak építeni, hanem kaszinóvárost akartak építeni. Képviselő úr! 

Ha pedig a Balatonról beszélünk, igen, nekünk fontos a Balaton. Fontosak azok az emberek, akik üdülési célpontnak akarják a Balatont megélni, úgy, mint minden nyáron, és rekordokat is dönt a Balaton idegenforgalma, mint turisztikai célpont. Az elmúlt évben sikerült a 2019 es rekordévet megfejelni további 9 százalékos idegenforgalmi bevétellel. 

Tehát azt látszik, képviselő úr, hogy működik a kormánynak a politikája? Működik és munkahelyeket teremtettünk. Munkahelyeket fogunk teremteni a következő években is, mert mi kiemelt figyelmet fordítunk a Balaton fejlesztésére. Ahogy említettem, a Kisfaludy programmal most már több mint 365 milliárd forintot biztosítottunk 17 ezer fejlesztéshez. Több ezer munkahely jött létesítve. Tisztelt Képviselő Úr! Az látszik tehát, hogy a Balaton él és továbbra is élni akar. Ebben a kormányra az ott élők úgy, mint eddig, a továbbiakban is számíthatnak.

Ugyanakkor úgy tűnik képviselő úr, hogy az MSZP-vel minthogyha szembe jönne a saját kormányzati múltja. Gyurcsány Ferenc vezetésével ugyanis az önök pártja volt az, amelyik nem építette, hanem romba döntötte ezt a csodálatos országot. Önöknek mára, képviselő úr, igazából semmi sem maradt. Seszavazó, se program. Az európai parlamenti és az önkormányzati választások pedig majd el fogják dönteni, hogy végérvényesen leáldozott-e az önök pártjának. Mindenesetre a jelenlegi helyzet azt mutatja, hogy jóllehet kézzel-lábbal kapálóznak, de az emberek köszönik szépen, nem kérnek többet az önök romboló politikájukból.

És ha már a Balatonnál tartunk, akkorfigyelmeztetném arra is, hogy Önök mind a mai napig nem határolódtak el jogelődjük azon politikai céljával, ami úgy foglalható össze, ami az MSZP jogelődjének a Balatonnal kapcsolatos hivatalos programja volt, hogy eresszék le a tavat és a helyére vessenek kukoricát. 

Képviselő Úr! Önöknek mind a mai napig ez a kimunkált programja a Balatonnal kapcsolatban, úgyhogy azt javasolnám, hogy ne álhíreket terjesszenek és ne pótcselekvést végezzenek, hanem inkább legyenek partnereink a Balatonnal kapcsolatban. Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!