Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Latorcai Csaba: Európa keresztény kultúrája a tét

Európa vagy a szabad, a keresztény kultúrára épülő nemzetek Európája marad, vagy migránsok által elözönlött kontinens, Európai Egyesült Államok lesz – erről beszélt Latorcai Csaba, a KDNP ügyvezető főtitkára pénteken a budapesti Fiumei úti sírkertben, ahol a párt elhunyt politikusaira emlékeztek.

 

A politikus és Bagdy Gábor, a KDNP budapesti elnöke Barankovics István és Varga László egymás mellett álló síremlékénél Kovács K. Zoltánról és Isépy Tamásról is megemlékezett.

Latorcai Csaba kiemelte, ezek az elődök a náci és a kommunista diktatúra idején egyaránt megalkuvást nem ismerve vállalták hitbéli és politikai meggyőződésüket még akkor is, ha tudták: a legrosszabb esetben halál, jobb esetben emigráció vagy kitelepítés, üldözés, állandó megfigyelés, megfélemlítés lesz a sorsuk.

Példát mutattak és mutatnak mindannyiunk számára a szilárd hitre, tettrekészségre és bátorságra – hangsúlyozta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Hozzátette, hogy erre a bátorságra kései utódjaiknak, a kereszténydemokrata értékek szerint politizálóknak ma is szükségük van: a kereszténység ma már nem alapvető érték Európában.

A kereszténydemokrata politikus úgy fogalmazott: jelen állapotában a kontinens nemhogy katedrálisra, de lassan egy közepes méretű lakóházra sem hasonlít, hiszen a kelet-közép-európai és nyugat-európai fődosorbeli, magukat haladónak mondó liberális erők éppen a lelkétől, tehát a kereszténységétől igyekeznek megfosztani kontinensünket.

Egyfajta „modern keresztényüldözésnek” vagyunk a tanúi, és ha nem vigyázunk, akkor az elszenvedőivé is válhatunk

– húzta alá a KDNP ügyvezető főtitkára.

Példaként hozta fel a münsteri esetet, amikor - Németországban, mint mondta, nem először és nem utoljára - a városháza épületéből eltávolították a több száz éves keresztet a világ hét legfejlettebb országának találkozóján. Mindeközben Kölnben 35 mecset hívja minden pénteken imára a muszlim közösséget a városvezetéssel való megegyezés alapján - fűzte hozzá.

Latorcai Csaba közölte: mindaz, ami most a kontinensünkkel történik, egy tudatosan előkészített stratégia része. Ennek felismerése fontos ahhoz, hogy tudjunk védekezni ez ellen - mondta.
 

A tét: vagy a szabad, a keresztény kultúrára épülő nemzetek Európája maradunk, vagy a migránsok által elözönlött kontinens, az Európai Egyesült Államok leszünk

 

– jelentette ki.

Azt mondta, „az európai keresztény kultúra, az emberiségnek az egyik legmagasabb teljesítménye, csodálatos mozaik, amelynek különböző, de összeillő szemei a nemzeti kultúrák”.

E kultúrának a magyar értékkel való gazdagítása által építjük bele a magyarságot az örök emberi értékek katedrálisába

 

– idézte a magyar kereszténydemokrácia szellemi atyjának tartott Barankovics István szavait Latorcai Csaba, aki bizakodását fejezte ki, hogy a kereszténydemokrácia ismét képes lesz katedrálissá felépíteni Európát, amelynek az egyik "összeillő szeme" a magyar nemzeti kultúra.