Latorcai Csaba: Gyarapszik és egyre aktívabb az ország kereszténydemokrata közössége

A KDNP története, múltja, jelene és jövője egy eposzhoz hasonlatos – mondta Latorcai Csaba, a párt ügyvezető főtitkára, miniszterhelyettes a Kereszténydemokrata Vezetők Giesswein Sándor I. Szakmai Napján pénteken Lakiteleken. A több mint kétórás fórumon kereszténydemokrata vármegyei és alapszervezeti elnökök, polgármesterek vettek részt.

asf

A jelenlévőket – a házigazda jogán – Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke köszöntötte. Szólt a lakiteleki Hungarikum Liget történetéről és mindennapjairól, külön kiemelve azon kereszténydemokrata politikusokat, akik az elmúlt több mint három évtizedben segítették a hazánk és a magyar nemzet érdekében végzett szakmai munkát. 

Latorcai Csaba előadásában történelmi napnak nevezte a mait, mivel az Országgyűlés elfogadta azt a békepárti határozatot, amit a kormánypárti képviselők nyújtottak be.

A magyar emberek békét akarnak! A béke mellett senki nem szavazott az ellenzékből!

 

– hangsúlyozta a főtitkár.

Latorcai Csaba a KDNP elődpártjának tekinthető Keresztény Nemzeti Egyesülés Pártjának –(KNEP) történelméről is szót ejtett, reflektálva ezzel arra, hogy már 1919-ben is a kommunizmus eltűntetésére jött létre, most pedig a „kommunizmus új ruhát öltött, és nyugatról ismét veszélyt jelent ránk.”

Nincs olyan család, aki nem szenvedte volna el a kommunizmust Magyarországon! – emlékezett vissza a politikus. A KNEP választási sikert ért el, hazánk pedig Bethlen István vezetésével komoly eredményeket. A második világháború után is választást nyert volna a Barankovics István vezette Demokrata Néppárt, azonban ezt a megszálló szovjet hadsereg támogatását élvező kommunisták választási csalással megakadályozták.

qef

Latorcai Csaba felhívta a közelgő önkormányzati és európai uniós választások tétjére a figyelmet, amely kapcsán elmondta,

a választások arról fognak dönteni, hogy Magyarországon meghonosodik-e a neokommunista hullám, vagy meghiúsul ez a kezdeményezés.

 

Latorcai Csaba úgy fogalmazott, hogy párttársa, Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője „egy hatalmas keresztet kapott”, hogy győzze meg az Európai Néppártot is a béke fontosságáról.

A párt ügyvezető főtitkára eposzhoz hasonlította a KDNP tevékenységét, s úgy fogalmazott, eljött az enumeráció ideje. „Megnézzük a harcba vonulókat, áttekintjük a csapatokat, megkezdődik a kiképzés időszaka” a választásokra. „Izomzatot kell növeszteni. A mi pártunk csontjait a helyi alapszervezetek adják, izomzatát pedig az a többezer tagtársunk és szimpatizánsunk, akik tudják segíteni a munkát” – részletezte.

Előadásában értékelte a párt tavalyi tevékenységét, jelenlegi munkáját és ismertette a következő időszak céljait is.

Elmondta, hogy tavaly júniusban országszerte 364 KDNP-alapszervezet működött, amit mostanra közel 400-ra tudtak növelni. A közelgő feladatoknál kiemelte a párt megerősítését, az alapszervezetek aktívabb bevonását a munkába, a civil szervezetekkel való együttműködés fontosságát és a még szorosabb kapcsolat kiépítését a nyugdíjasokkal.

qev

Latorcai Csaba a folyamatban lévő tevékenységek közül négyet emelt ki. Ezek egyike a Fogadj örökbe egy keresztet! akció (amelynek keretében már 163 kereszt rendbetételét, felújítását vállalták a helyi kereszténydemokrata alapszervezetek), megemlítette továbbá a közéleti rendezvények fontosságát (kerekasztal-beszélgetések, Kereszténydemokrata Estek Budapesten és vidéken, továbbá a fiatalokat megcélzó Kerkai-estek), a civil szervezetek igényeinek, problémáinak képviseletét és megoldását, valamint a nyugdíjas klubok megsegítését.

A tartalmas előadást követően Latorcai Csaba válaszolt a jelenlévő másfél száz KDNP-s vármegyei és alapszervezeti vezető részéről felmerült kérdésekre.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!