Latorcai Csaba: A kereszt egy olyan felkiáltójel, mely a béke után kiált

Három kereszt felújításával csatlakoztak az újkígyósiak a Kereszténydemokrata Néppárt „Fogadj örökbe egy keresztet!” programjához. Péntek délután a Szent Antal temetőben, a kápolna melletti feszületet szentelte újra Ilyés Zsolt plébános.

Latorcai Csaba területfejlesztési miniszterhelyettes úgy fogalmazott, a kereszt egy olyan felkiáltójel, mely a béke után kiált. A KDNP ügyvezető főtitkára elismeréssel szólt a kígyósaik munkájáról, akik országos összevetésben is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

A korszerűsítésben mintegy negyven család, magánszemély, vagy szervezet vállalt szerepet, a szükséges pénzösszeg alig másfél hónap alatt, vagyis jóval a határidőt megelőzően összegyűlt. Szebellédi Zoltán, a KDNP városi és vármegyei elnöke a gyűjtés menetéről és az útmenti, temetői keresztek jelentőségéről beszélt.

kereszt

Latorcai Csaba az eseményről megosztott közösségi média posztjában azt írta, hogy nap mint nap hallhatjuk, milyen károkat okoz a gyűlölet, a vallási türelmetlenség. Nyugat-Európában kereszteket távolítanak el, és templomokat becstelenítenek meg.

A közelmúltban történt keresztrongálásokra, keresztégetésekre utalva elmondta, hogy sajnos mi magyarok is tapasztalhattuk, hogy a féktelen gyűlölet hazánkban is felütötte már a fejét. Éppen ezért sem hagyhatjuk, hogy ezek az esetek megbénítsák azokat, akik hisznek a szeretet és a béke erejében

 

- írta.

latorcai

Beszédében arra biztatott mindenkit, hogy

folytassák még nagyobb elszántsággal a keresztek örökbefogadását, felújítását, a béke iránti elkötelezettségünk jeleként!

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!