Latorcai Csaba: A kommunizmus szelleme ismét kísérti Európát

A kommunizmus szelleme ismét kísérti Európát, csak mostanában nem szovjet szuronyok kísérik a kommunistákat, hanem amerikai dollárok milliói – jelentette ki a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ügyvezető alelnöke vasárnap Budapesten.

kdnpLatorcai Csaba a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapján a Gyorskocsi utcai büntetés-végrehajtási intézet falán elhelyezett emléktáblánál azt mondta, hogy az 1940-es években is csak idegen érdekek helyezték hatalomra a kommunistákat.

Sem akkor, sem most nem kell a magyaroknak a kommunizmus”

– emelte ki a politikus.

Úgy fogalmazott: a kommunizmus áldozatainak öröksége és üzenete, hogy Magyarországot csak a keresztény kultúrára lehet építeni. Csak ez a kultúra teszi lehetővé, hogy gyermekeink is szabad és szuverén országban élhessenek – mondta.

Latorcai

Emlékezzünk az áldozatokra, ők vívták ki a szabadságot, azt, hogy Magyarország ma szuverén és szabad, egyenrangú tagja az európai nemzetek körének - hangsúlyozta a politikus.

Arra is kitért, hogy

75 éve, 1949 februárjában kezdődött el az a jól konstruált kommunista kirakatper, amelyben egy hét alatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a kommunizmus legnagyobb ellenfelét, Mindszenty József hercegprímást.”

Simicskó István, a KDNP parlamenti frakcióvezetője, a család és a keresztény hit fontosságát emelte ki beszédében.

A nyugat-európai népek ma „transzcendens árvaságban” élnek – mondta. Hozzátette, a migráció miatt más országokból, más kultúrával rendelkező „tömegek özönlik el a hitehagyottá vált Nyugat-Európát”.

Nyugat-Európának a krisztusi útra kell visszatérnie”

Simicskó

– emelte ki, megjegyezve, hogy a kereszténydemokrácia, a keresztényszociális út jelenti az emberiség felemelkedését, a „szeretetcivilizáció felépítését”.

Gór Csaba, a Fidesz választókerületi elnöke Budapest 4. számú választókerületében arról beszélt: a magyarok úgy tudták legyőzni a kommunizmust, hogy ragaszkodtak nemzeti eszméikhez.

Összefogtunk és nem adtuk fel hazaszeretetünket, szuverenitásunkat, kitartottunk a kereszténység értékei mellett"

– hangsúlyozta.

kdnpBálványkövi István, a KDNP II. kerületi elnöke azt mondta, hogy Magyarország erős nemzeti identitásának köszönhetően mindig át tudja vészelni a nemzeti sorscsapásokat.

kdnp

A megemlékezés végén az emléktáblánál koszorút helyeztek el a politikusok, mások mellett Latorcai Csaba, Simicskó István, Bagdy Gábor, a KDNP budapesti szervezetének elnöke, Gór Csaba, Bálványkövi István, valamint Dombi Rudolf olimpiai és Európa-bajnok kajakozó.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!