Latorcai János: 130 éve alakult az Interparlamentáris Unió

Latorcai János (KDNP) arról emlékezett meg az országgyűlésben, hogy 130 éve, 1889-ben alakult az Interparlamentáris Unió (IPU), a világ legrégebbi, legátfogóbb, a ma létező valamennyi kormányközi és parlamenti  együttműködés elődje. Emlékeztetett: Magyarország a kilenc alapító ország egyike volt.

Latorcai János (KDNP), az Országgyűlés alelnöke
    
Hangsúlyozta: az IPU alapításakor megfogalmazott eszmék - a demokrácia, a parlamenti intézmények erősítése, a béke, a biztonság és a nemzetközi együttműködés - napjainkban is alapvető fontosságúak. Elmondta, az IPU jelenleg 179 ország törvényhozását, a Föld közel 46 ezer képviselőjét tömörítő szervezet, amely a globális kérdéseken túl, az országok közötti kétoldalú kapcsolatokat is erősíti.
     
Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára elmondta: júniusban az IPU elnöke és főtitkára Magyarországon járt az IPU alapításának 130-ik évfordulójára rendezett parlamenti emlékülésen, majd többek között találkoztak Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, akivel egyetértettek abban, hogy napjaikban egyre növekszik a parlamentáris diplomácia jelentősége.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!