Latorcai János: Alkalmazkodni kell a digitalizáció kihívásaihoz

Latorcai János arról beszélt az Országgyűlésben, hogy a digitalizáció mára minden gazdasági folyamatot áthat, azonban lényeges, ki juthat hozzá az adatokhoz, ki használhatja az ebből eredő lehetőségeket és jövedelmet.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a KDNP Országos Választmányának elnöke

Kitért arra is: a digitalizáció eredményeképpen számos hagyományos munkalehetőség megszűnik, miközben újak sokasága keletkezik, amelyek a társadalomban is gyökeres fordulatot hozhatnak. Hangsúlyozta: ezért fokozott figyelmet kell fordítani a következő időszakban a digitális infrastruktúra és az oktatási-szakképzési politikák kialakítására, hogy a munkaerő alkalmazkodni tudjon a digitális gazdaság kihívásaihoz.
    
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára elmondta: a kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország az öt legélhetőbb és legversenyképesebb ország között legyen. A digitalizáció esélyt és lehetőséget teremt, és az élet minden területére kihatással van - tette hozzá. Kiemelte: a kormány célja, hogy Magyarország a digitalizáció nyertese legyen, ezért kiemelt figyelmet fordít a kis- és közepes vállalkozások digitalizációjára, és a magyar emberek digitális jártasságának fejlesztésére.