Latorcai János: Megoldást kell találni a Kereskedelmi Világszervezet kihívásaira

Latorcai János, a KDNP képviselője a Kereskedelmi Világszervezetnek (WTO) az Interparlamentáris Unióval közösen szervezett, világkereskedelem szabályozásáról szóló decemberi konferenciája kapcsán arról beszélt: a magyar kormány meggyőződése, hogy a mindenki számára előnyös, szabad és méltányos nemzetközi kereskedelmi rendszer elősegíti a globális gazdasági növekedést és a fenntartható gazdasági fejlődést.

Ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az így kialakult kereskedelmi rendszer az utóbbi években súlyos válsággal néz szembe, egyes szakértők szerint már kereskedelmi háborúk fenyegetnek.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a Kereszténydemokrata Néppárt Országos Választmány elnöke
    
Hozzátette: a kereskedelmi vitarendezési mechanizmus is kezd zátonyra futni, mert a jelenlegi fellebbezési testület tagjainak mandátuma hamarosan lejár, az új tagok kinevezése pedig az Egyesült Államok politikája miatt akadályokba ütközik. Erre a helyzetre kell mihamarabb megoldást találni - mondta.
    
Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára elmondta: Magyarország exportorientált gazdaságként kulcsfontosságúnak tartja a szabályokon alapuló, nyitott, kiszámítható multilaterális kereskedelmi rendszer megvédését. Szerinte a WTO modernizációja során a fókuszálni kell a vitarendezési pillér válságának megoldására, és be kell vonni ebbe a szervezet két legnagyobb tagját, Amerikát és Kínát. A jelenleg zajló kereskedelmi háború Magyarország érdekeivel ellentétes, de bízunk abban, hogy ez rövid távon megnyugtató módon rendezhető lesz - jelentette ki.  

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!