Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést kapott a szír ortodox érsek

A Magyar Érdemrend középkeresztjét vette át pénteken Mor Nicodemus Daoud Matti Sharaf szír ortodox érsek Azbej Tristantól, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárától pénteken Budapesten.

Mor Nicodemus Daoud Matti Sharaf szír ortodox érsek (balra) átveszi a Magyar Érdemrend Középkeresztje kitüntetést Azbej Tristantól, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárától, a KDNP alelnökétől a Miniszterelnökség Naphegy téri épületében 2021. szeptember 10-én (Fotó: MTI / Soós Lajos)

A kitüntetés átadáskor elhangzott, hogy az Áder János köztársasági elnök megbízásából adományozott kitüntetést az érsek Magyarország jó hírnevének nemzetközi színtéren történő erősítésében vállalt szerepe, a szíriai és iraki keresztény közösségek szülőföldön maradását, illetve visszatérést segítő tevékenysége és az iraki vallási felekezetek közötti megbékélést hirdető szolgálata elismeréseként kapta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!