A magyar kultúrát ünnepelték Homonnán

Az augusztus 23-i magyar kultúra napja című rendezvényt a Csemadok helyi alapszervezete szervezte, társszervezőként pedig a KDNP tokaji alapszervezetének elnöke, Éltető Péter csatlakozott, aki a magyar kenyeret és a magyar bort biztosította felvidéki honfitársainknak Szent István napja alkalmából.

kdnp

Magyarország pozsonyi nagykövetsége és kassai főkonzulátusa támogatta az eseményt annak alkalmából, hogy Homonna idén elnyerte a Szlovákia kulturális városa címet, valamint ebben a félévben Magyarország tölti be az Európai Unió Tanácsa soros elnöki tisztségét. A vendégeket Ondrej Babjarčík Homonna alpolgármestere köszöntötte, majd Balogh Csaba, Magyarország pozsonyi nagykövete ünnepi beszédet mondott. A kassai főkonzulátus, Hetey Ágota és a Csemadok homonnai alapszervezetének, Anna Šimkuličova és Marika Vargovicova meghívására a KDNP etyeki elnöke Molnár Zoltán, valamint az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Borsod-Abaúj- Zemplén vármegyei elnöke Makranczi Renáta és Váraljai Zoltán KDNP megyei szervező is részt vettek az eseményen.

kdnp

Az eseménynek a homonnai Andrássy-kastély belső udvara adott otthont, ahol a Vizsolyi Biblia történetét ismerhették meg a résztvevők Kovács Zsolt Levente református lelkész által, melyet nagyszabású operett gálakoncert követett. A szólistákat Dunakeszi Szimfonikus Zenekara kísérte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!