Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun megye: 5 kereszt
Baranya megye: 12 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 4 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Magyarország az azonnali fegyverszünet és a béke pártján áll

A Külügyek Tanácsa fejlesztési minisztereinek ülését március 8-9. között rendezték meg Stockholmban, a magyar kormányt Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke képviselte - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium pénteken az MTI-vel.

 

A kétnapos tanácsülésen a globális egészségügy helyzete, az ukrajnai háború és Ukrajna újjáépítése, valamint a multilaterális bankok reformja került napirendre. Az esemény kiemelt vendégeként köszöntötték Tedrosz Adhanomot, a WHO vezérigazgatóját és videohívásban bejelentkezett Olekszandr Kubrakov ukrán miniszterelnök-helyettes, akivel megvitatták az ország újjáépítésének lehetőségeit.

Azbej Tristan ismertette, hogy Magyarország történelmének legnagyobb humanitárius segélyakciójával támogatja a háború áldozatait és továbbra is elkötelezetten kiáll az agressziót elszenvedett ukrán emberekért. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a legsürgetőbb feladat az emberéletek kioltásának megállítása, ezért Magyarország az azonnali fegyverszünet és a béke pártján áll. A fejlődési együttműködés tekintetében a magyar kormány fontosnak tartja és részt vesz a nemzetközi fejlesztési együttműködések előmozdításában.

Az államtitkár rámutatott, hogy Magyarország az elmúlt évtizedben közel megháromszorozta hivatalos fejlesztési hozzájárulását. Ugyanakkor kitart a migráció megállításával kapcsolatos álláspontja mellett és ellenzi mindazon intézkedéseket, melyek hatására tovább erősödik a népvándorlás.